Η «κίτρινη κάρτα» του Κ.Μητσοτάκη σε υπουργούς και η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Η «κίτρινη κάρτα» του Κ.Μητσοτάκη σε υπουργούς και η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Αυστηρός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καταλογίζοντας στους υπουργούς του έλλειψη αλληλεγγύης και προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών που τους αναλογούν.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας τόνους που, όπως λένε παριστάμενοι, είχαν τον χαρακτήρα προειδοποίησης.

Ορισμένοι, μάλιστα, εξέλαβαν ως «κίτρινη κάρτα» την αποστροφή της παρέμβασης του, σύμφωνα με την οποία «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

Ο πρωθυπουργός απέφυγε τις ονομαστικές αναφορές, παρόλο που συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι «είχε κατά νου συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία, ωστόσο, δεν ήθελε στην παρούσα να στοχοποιήσει κάποιον ή κάποιους διότι σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις».

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, «η κίτρινη κάρτα βγήκε από το τσεπάκι του Κυριάκου επειδή το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκαν αρκετά φάουλ από υπουργούς οι οποίοι παίζουν ατομικό παιχνίδι και δεν βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά για να μην έχουν προσωπική φθορά».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ως παραδείγματα αρρυθμιών χειρισμούς στο Μεταναστευτικό, αλλά και σε επιμέρους πτυχές της υγειονομικής κρίσης. Λέγεται, μάλιστα, ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην πρωθυπουργική παρέμβαση ήταν το θέμα με τις μάσκες που αποφασίστηκε να μοιραστούν στα σχολεία και δεν έχουν φθάσει ακόμη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν καταγγελίες ότι κάποιοι συναρμόδιοι υπουργοί, επιχειρώντας να βγάλουν την ουρά τους απέξω και να μην τους επιμεριστεί κόστος για την αστοχία με το υπερβολικό μέγεθος των πρώτων μασκών που εστάλησαν στα σχολεία, αποστασιοποιούνται αδιαφορώντας για την παράταση του προβλήματος που εκθέτει την κυβέρνηση.

«Ούτε το Μεταναστευτικό είναι πρόβλημα μόνον του Νότη Μηταράκη, ούτε η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης μπορεί να θεωρείται αρμοδιότητα μόνον του Βασίλη Κικίλια», επισημαίνουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου.

Τέτοιες περιπτώσεις, προσθέτουν, είχε υπόψη του ο πρωθυπουργός όταν τόνισε πώς «όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και στο ίδιο πνεύμα, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της «δύσκολες προκλήσεις», κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.