ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μετωπική σύγκρουση Κ.Βελόπουλου με ΕΣΡ: «Εξοντώνετε την πολυφωνία και αφήνετε τον κόσμο των καναλιών άνεργο»

Μετωπική σύγκρουση Κ.Βελόπουλου με ΕΣΡ: «Εξοντώνετε την πολυφωνία και αφήνετε τον κόσμο των καναλιών άνεργο»

Επίθεση κατά των μελών του ΕΣΡ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε τα πέντε μέλη του «αργόσχολους και διορισμένους».

Αναφερόμενος στα βαρύτατα πρόστιμα που επιβάλουν σε όποιον δεν τους αρέσει η άποψή του λεέι χαρακτηριστικά, «θέλουν να κλείσουν 18 κανάλια και να καταστρέψουν οικονομικά επιχειρήσεις».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος προχώρησε σε αυτές τις αναφορές στην Βουλή μετά από πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ, ύψους 730.000 ευρώ επείδή είπε σε εκπομπή του ότι «όποιος καίει σημαία άλλου κράτους έχει χείριστη νοοτροπία»!


Aναλυτικά όσα είπε στην Βουλή:

«Εγώ είμαι επιχειρηματίας και θα αναγκαστώ να κάνω απολύσεις, με αυτά που μου κάνει το ΕΣΡ. Είπα ότι δεν υπάρχει πολυφωνία στα κανάλια και ήρθε ο πρόεδρος του ΕΣΡ και είπε πως το να διαπιστώσει το Συμβούλιο αν τηρούνται οι κανόνες της πολυφωνίας, είναι ένα μικρό μυστήριο.

Είναι δυνατόν; Ε λοιπόν σας λέω να το καταργήσετε αυτό το ΕΣΡ και να το φτιάξετε από την αρχή. Δεν είναι δυνατόν, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, ανώτερος δικαστής να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολυφωνία.

Μάλιστα, και η Επιτροπή Διαφάνειας παραδέχθηκε ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του. Μα δεν αξιολογείτε καθόλου αυτούς που τοποθετείτε; Όλη η Βουλή εδώ μέσα λέει ότι ο άνθρωπος αυτός ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του.

Δεν γίνεται να λειτουργεί έτσι το ΕΣΡ. Ουσιαστικά ομολογείτε ότι τους πληρώνετε χωρίς να δουλεύουν. Πείτε μου σε ποιο κράτος γίνεται αυτό. Πείτε μου σε ποια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να γίνει αυτό; Δεν θέλω να σκεφτώ ότι υπάρχει πολιτική δίωξη κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, για τις εκπομπές που παρουσιάζουμε.

Το εντυπωσιακότερο, δε, είναι ότι προκειμένου να επιβάλουν το πρόστιμο επικαλέστηκαν τα στοιχεία που πήραν από την Wikipedia! Πείτε μου ποιος σοβαρός δικαστής το κάνει αυτό! Και αυτό που του ενόχλησε ήταν ότι σε εκπομπή μου είπε πως όποιος καίει σημαία άλλου κράτους είναι φίδι στην ιδεολογία. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είπα για τους Σκοπιανούς που έκαψαν την Ελληνική Σημαία στην Αυστραλία.

Είναι όμως δυνατόν να το κάνετε αυτό σε βάρος προέδρου κόμματος; Ενοχλήθηκαν, λέει, γιατί είπα ότι αυτοί που δηλώνουν Μακεδόνες στα Σκόπια είναι απόγονοι γενιτσάρων. Κύριοι είμαι Μακεδόνας και ιστορικός και σας δηλώνω πως αυτό που γίνεται στο πρόσωπό μου είναι άθλιο. Εσείς τον ορίσατε πρόεδρο τον κ. Κουτρουμάνο και σήμερα έρχεστε και λέτε ότι είναι ανίκανος.

Με καλούν να απολογηθώ γιατί σχολίασα ότι Σκοπιανοί καλαθοσφαιριστές είχαν γραμμένο στις μπλούζες τους το όνομα «Μακεδονία». Με καλούν να απολογηθώ γιατί είπα ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ ήταν σεκιουριτάς. Μα δεν είναι ψέμα.

Προτού καν αποφασίσει ο ΕΟΦ για μένα, εκδίδει δελτίο τύπου το ΕΣΡ εις βάρος μου, υιοθετώντας ότι λένε τα site της ΝΔ περιέργως. Ό,τι είπαν τα site της ΝΔ το ΄εκαναν copy paste, δηλαδη, είπαν ότι εγω είμαι ένοχος προτού καν απολογηθώ.

Δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Χωρίς να έχει πει τίποτα για τα προϊόντα ο ΕΟΦ και η Ένωση Διαφημιστών που είναι υπεύθυνοι για να μου επιβάλουν κυρώσεις, αυτοί που είναι αναρμόδιοι επεβαλαν 730.000 ευρώ πρόστιμο. Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα πρόστιμα; Σημαίνουν ότι θα αναγκαστώ να απολύσω 500 άτομα. 500 θέσεις εργασίας θα κλείσουν. Ανθρωποι θα μείνουν άνεργοι. Μα δεν έχετε καμμία ευαισθησία;

Ο δικηγόρος του ΕΣΡ ο κ. Αναγνωσταράς, έψαξε τα πρακτικά της βουλής και ερμήνευσε λανθασμένα την εντολή μου προς τον εικονολήπτη, να κάνει δεξιά την κάμερα για να δείξω κάτι και επέβαλε άλλο πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Το ίδιο έκαναν και στον ΑΝΤ1, στον κ. Παπαδάκη, το ίδιο έκαναν και στο ΟΡΕΝ. Επειδή, εν τω μεταξύ, επιβάλλουν στα αθηναϊκά κανάλια 30.000 ευρώ πρόστιμα, επέβαλαν το ίδιο πρόστιμο και στο TV Μυτιλήνη. Μα αυτά τα χρήματα είναι ο τζίρος του καναλιού μέσα σε ένα χρόνο. Πώς θα πληρώσουν οι άνθρωποι; Θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Αυτή είναι η διαφορά μας με εσάς. Εμείς ζητάμε αξιολόγηση όλων αυτών. Μπράβο στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής που κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΣΡ να απολογηθεί. Δεν μπορεί να λέω εγώ κάτι σε μία ζωντανή εκπομπή και να πληρώνει το κανάλι.

Δεν μπορεί το ΕΣΡ να τιμωρεί το κανάλι γιατί ο δημοσιογράφος είπε κάτι λάθος. Πού το έχετε δει αυτό; Τι νόμος είναι αυτός; Πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι; δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κρίση, ότι υπάρχει κορωναϊός; Έβγαλαν, δε, 18 αποφάσεις μέσα σε ένα μήνα, όταν για να βγάλουν άλλες αποφάσεις κάνουν πάνω από 1 χρόνο!

Η αλήθεια είναι ότι κάποιος επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Δεν γίνεται να δέχομαι κάθε μήνα έλεγχο από την εφορία στις εταιρείες μου. Κάθε μήνα! Γιατί; Τις προάλλες ήρθαν πάλι. Και δεν βρήκαν τίποτα γιατί όλα είναι δηλωμένα. Δεν μπορεί όμως μία ημέρα κάθε μήνα οι εταιρείες μου να μην δουλεύουν γιατί έχουν έρθει οι εφοριακοί και κάνουν έλεγχο.

Όλα αυτά μου δημιουργούν μια ιδιαίτερη αντίληψη για τη ΝΔ. Και δεν το περίμενα από εσάς που δηλώνατε μεταρρυθμιστές και που τελικά είστε της άποψης ότι εξουσιάζετε άρα κάνετε ότι γουστάρετε.
Ακούστε τώρα ποια είναι τα μέλη του ΕΣΡ. Όλα είναι της ίδια πολιτικής τοποθέτησης. Η μία ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Καμίνη και υποψήφια με την ΔΗΜΑΡ, ο άλλος είναι διανοητής, ο άλλος δημοσιογράφος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, γνωστός για τις απόψεις του, ο άλλος είναι πρόεδρος του ΟΑΚΑ, η άλλη διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του Σημίτη! Πάλι το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη διαφωνία που μπορεί να έχουμε όταν εγώ μιλώ για λαθρομετανάστες, αλλά να πρέπει να απολογηθώ γιατί είπα πως μαζί με τους λαθρομετανάστες έχουν έρθει και τζιχαντιστές, που το έχει ήδη πει και ο υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης, και να πρέπει να πληρώσω πρόστιμο 50.000 ευρώ με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους….. Μα είστε με τα καλά σας;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.