Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο: «Είναι ντροπή σας να αποκαλείτε “δυνητικό δικαίωμα” τα 12 ν.μ.»

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο: «Είναι ντροπή σας να αποκαλείτε “δυνητικό δικαίωμα” τα 12 ν.μ.»

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή Γιάννη Ραγκούση, για τις πρωτοφανείς δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου πως οι ΕΔ δεν προστατεύουν δυνητικά κυριαρχικά δικαιώματα ,όπως τα 12 ν.μ.

«Έντρομοι σας άκουσαν οι βουλευτές και της ΝΔ, να αποκαλείτε το αναφαίρετο δικαίωμα, το ρητώς αναγνωρισμένο από το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. ως ‘δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα’. Είναι απαράδεκτη αυτή η τοποθέτηση και πρέπει να την ανακαλέσετε διότι βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Ή δεν ξέρετε τι είπατε, ή κάνατε λάθος. Διορθώστε το», είπε ο κ. Ραγκούσης.

Επιπλέον αποκάλεσε «ντροπή» να λέγεται από τον ΥΕΘΑ για τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι έχει εκφράσει θέση ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα. «Ντροπή σας!Να το ανακαλέσετε, ιδίως όταν είστε εσείς ο υπουργός, που επί των ημερών του το Ορούτς Ρέις είναι μέσα στα 12 ναυτικά μίλια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.