Αύξηση προστίμων: Για «πατριωτισμό» και «ατομική ευθύνη» μιλάει ο Ν.Χαρδαλιάς

Αύξηση προστίμων: Για «πατριωτισμό» και «ατομική ευθύνη» μιλάει ο Ν.Χαρδαλιάς

Σε «πατριωτισμό» και «κοινωνική ευθύνη» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε ότι αφορά την πιθανή αύξηση προστίμων για τον κορωνοϊό, υποστηρίζοντας πως «δεν έχει να κάνει με τα ατομικά δεδομένα», αλλά «με το πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να αναλάβει την ευθύνη που επιβάλλεται σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα»

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης γίνονται για το καλό των πολιτών, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα για ειδικό ελεγκτικό μηχανισμό.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν χρειάζεται ειδικός ελεγκτικός μηχανισμός καθώς υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί όλους αυτούς τους μήνες που «κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους», ωστόσο διεμήνυσε ότι οι έλεγχοι θα είναι ακόμα πιο εντατικοποιημένοι, καθώς, όπως ανέφερε, «αυτό συμβαίνει σε κάθε περίπτωση όταν έχουμε άνοιγμα μιας φάσης ή όταν αυξάνεται μετά από τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων μας η κινητικότητα σε σχέση με κάποιες δραστηριότητες».

https://www.vimeo.com/500876670

«Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ζήτημα για ειδικό ελεγκτικό μηχανισμό, οι υπάρχοντες ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους», επισήμανε.

Σχετικά με την συζήτηση για την αύξηση των προστίμων ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ποσού, τίθεται θέμα ατομικής ευθύνης. «Από τη στιγμή που έχουμε μια αύξηση σε δραστηριότητες θα πρέπει να αξιολογήσουμε και με βάση και την έκκληση που κάνουμε σε όλους τους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων ειδικά τώρα, θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί», ενώ προσέθεσε ότι «το θέμα δεν είναι αν θα αυξήσουν το πρόστιμο, το ζήτημα είναι αν ο καθένας από εμάς θα αναλάβει την ευθύνη απέναντι στα πραγματικά δεδομένα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε κάθε περίπτωση όμως, πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει η ευθύνη του κράτους που αξιολογεί και ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν, θέλοντας να δώσει κι ένα συγκεκριμένο κατά καιρούς στίγμα σε σχέση με τις προθέσεις του. Οι προθέσεις είναι να προασπίσουμε την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού που τηρεί τα μέτρα, άρα το ζήτημα προφανώς δεν έχει να κάνει με οικονομικά δεδομένα αλλά έχει να κάνει με το πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να αναλάβει την ευθύνη που επιβάλλεται σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.