ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εστίαση: Να πουν και «ευχαριστώ» επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον Κ.Μητσοτάκη!

Εστίαση: Να πουν και «ευχαριστώ» επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον Κ.Μητσοτάκη!

Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης, με στόχο την αγορά πρώτων υλών για τους πρώτους 2 – 3 μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Πανηγυρικό το κλίμα στην κυβέρνηση: “Λύσαμε ακόμα ένα πρόβλημα”. Έτσι ο Κ.Μητσοτάκης επιχειρεί να πείσει ότι προσπαθεί να «τονώσει» την τσακισμένη οικονομία των επιχειρήσεων της εστίασης που αδυνατούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους μετά από σχεδόν έναν χρόνο «λουκέτου» με την παροχή κεφαλαίου κίνησης για όταν ανοίξουν.

Εκτός των μέτρων του προγράμματος που αναφέραμε πιο πριν δνε μπορούμε να μην σταθούμε και στις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη που ούτε λίγο , ούτε πολύ μίλησε στους ανθρώπους της εστίασης σαν να τους έδωσε τον “ουρανό με τ’άστρα” τον προηγούμενο καιρό αλλά θα τους ξαναδώσει!

«Για να έχουμε μια αίσθηση των ποσών που έχουν δαπανηθεί για τον κλάδο της εστίασης, να επισημάνω ότι περίπου 65.000 μοναδικές επιχειρήσεις από τις περίπου 77.000 επιχειρήσεις του κλάδου, έχουν συμμετάσχει σε έναν ή περισσότερους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ο κλάδος της εστίασης έχει λάβει ποσά τα οποία πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Και από τους 410.000 εργαζόμενους του κλάδου οι 260.000, περίπου, τέθηκαν κάποια στιγμή σε αναστολή, το κράτος διέθεσε 720 εκατομμύρια για αποζημιώσεις που αναπλήρωναν τις αποδοχές τους δήλωσε ο Πρθυπουργός.

Δηλαδή θεωρεί επιτυχία ότι κάθε επιχείρηση πήρε περίπου 15.000 ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα που είναι κλειστές! Οι δε υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν χτυπήσει “τζακ ποτ” καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κ.Μητσοτάκη έχουν λάβει το ιλιγγιώδες ποσό των 2.800 ευρώ!

Μην μιλάνε δηλαδή….

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.