ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η κυβέρνηση τώρα… κατηγορεί την επιτροπή των «ειδικών» για την αποτυχία των μέτρων: Ο ρόλος του Α.Σκέρτσου

Η κυβέρνηση τώρα… κατηγορεί την επιτροπή των «ειδικών» για την αποτυχία των μέτρων: Ο ρόλος του Α.Σκέρτσου

Η ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού οδηγεί στην κίνηση να πετά το μπαλάκι των ευθυνών αλλού για τα μέτρα και το ατελείωτο lockdown που έχει επιβληθεί.

Πλέον μετά τους πολίτες οι ευθύνες πηγαίνουν και στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που οι ίδιοι είχαν ορίσει.

Οι δηλώσεις του νέου κυβερνητικού frontman, Άκη Σκέρτσου ήταν απόλυτα σαφείς ως προς το ποιος φταίει, πάντα σύμφωνα με την κυβερνητική αποποίηση ευθυνών, που έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση επιβάλλει την άποψή της στην επιτροπή των ειδικών, απάντησε το εξής:

«Όχι δεν υπάρχει κανένα καπέλωμα της επιτροπής, υπάρχει ενημέρωση της επιτροπής από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για τα δεδομένα, από εκεί και πέρα η επιτροπή εξετάζει με επιστημονικό τρόπο και κριτήρια όλα αυτά τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση τα μέτρα, τα οποία και εφαρμόζουμε. Το lockdown έτσι όπως έχει εφαρμοσθεί από τον Φεβρουάριο, αποτελεί εισήγηση της επιτροπής, η συνέχισή του, η τροποποίηση των μέτρων αποτελούν εισηγήσεις της επιτροπής, τις οποίες η κυβέρνηση ακούει και εφαρμόζει».

Και δεν έμεινε εκεί ο κ. Σκέρτσος, συνέχισε να επισημαίνει ουσιαστικά ότι η ευθύνη ανήκει στην Επιτροπή: «… οι μικρές ανάσες ελευθερίας έχουν ως στόχο να οδηγήσουν σε υψηλότερο βαθμό συμμόρφωσης, να μπορέσει η κοινωνία και η οικονομία να λειτουργήσει λίγο καλύτερα και να εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.