ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εικόνες Βόρειας Κορέας στην Ελλάδα του Κ.Μητσοτάκη: Με εντολή του ΥΠΕΣ «φακελώνουν» όσους απεργούν!

Εικόνες Βόρειας Κορέας στην Ελλάδα του Κ.Μητσοτάκη: Με εντολή του ΥΠΕΣ «φακελώνουν» όσους απεργούν!

Μία ακόμη κίνηση που θυμίζει καθεστώτα όπως αυτό της Βόρειας Κορέας έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκης, καθώς «φακελώνει» με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών όσους πολίτες διαδηλώνουν!

Συγκεκριμένα με θέμα «Αποστολή στοιχείων απεργίας» κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες έγγραφο που φέρεται να έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με τον χαρακτήρα του κατ’ επείγοντος, και ζητά από τα Υπουργεία, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποστείλουν «άμεσα και το αργότερο μέχρι την 7η Μαΐου 2021, το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων, τον αριθμό και το ποσοστό των απεργούντων».

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω υπουργείο προβαίνει σε αντίστοιχες πρακτικές, καθώς έχει προηγηθεί σχεδόν πανομοιότυπο έγγραφο εντός του 2020.

«Ενόψει της εξαγγελθείσας από την ΑΔΕΔΥ 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την 6η Μαΐου 2021, παρακαλούμε να αποστείλετε άμεσα και το αργότερο μέχρι την 7η Μαΐου 2021, το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων, τον αριθμό και το ποσοστό των απεργούντων με βάση τους συνημμένους πίνακες» αναγράφεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο φέρεται να υπογράφει ο ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης, Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος (εγκύκλιος: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/159/οικ.7793). Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το εν λόγω έγγραφο δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Το Υπουργείο μάλιστα επιπλήττει εμμέσως τις υπηρεσίες αναφέροντας ότι «έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις ή και μη ανταπόκριση των υπηρεσιών στην οδηγία της παρούσας εγκυκλίου» και ζητά από τα Υπουργεία, τις Ανεξάρτητες Αρχές και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να «προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποστολή του συνόλου των ζητούμενων στοιχείων στο Υπουργείο Εσωτερικών άμεσα και σε κάθε περίπτωση εντός της οριζόμενης προθεσμίας προκειμένου η Υπηρεσία μας να διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία», ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματος ζητά να αναφερθεί συγκεκριμένη αιτιολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολόκληρο το έγγραφο εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.