ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ο Καπουτζίδης, η Glomex & ο αλγόριθμος – Αν δηλώσεις «καλή αδελφή» στην ΕΡΤ σε «χρυσώνουν» – Αν το πει το pronews.gr «στραγγαλίζεται»

Πώς λειτουργεί το σύστημα των διαφημίσεων στην Ελλάδα

Ο Καπουτζίδης, η Glomex & ο αλγόριθμος – Αν δηλώσεις «καλή αδελφή» στην ΕΡΤ σε «χρυσώνουν» – Αν το πει το pronews.gr «στραγγαλίζεται»

Με μία εντυπωσιακή συμμετοχή (12.454 ψηφοφόροι σε μόλις 24 ώρες) ολοκληρώθηκε η πρώτη δημοσκόπηση του pronews.gr αναφορικά με τις τάσεις του κοινού για το πώς εξέλαβαν την τοποθέτηση-απάντηση του Γ.Καπουτζίδη από την δημόσια τηλεόραση (που σημαίνει ότι πληρώνεται από τα λεφτά των Ελλήνων) για το αν είναι «αδελφή» και για το αν είναι «καλή» ή «κακή αδελφή» στην μετάδοση του τελικού της Eurovision. 

Και έχει την σημασία του αυτό γιατί είναι μία μετάδοση που την παρακολουθούν κατά κύριο λόγο νεαρές ηλικίες και ειδικότερα ανήλικοι και έφηβοι.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορείτε να τα δείτε και παρακάτω, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αρχική τοποθέτησή μας για τα όσα είπε ο παρουσιαστής στο πανελλήνιο, με τα δικά σας και τα δικά μας, επαναλαμβάνουμε, λεφτά.

Συμφωνείτε με την θέση που εξέφρασε ο Κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η Μαριούπολη είναι το «νέο Μεσολόγγι»;

  • Όχι (93%, 30.383 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 338 Votes)
  • Ναι (4%, 1.278 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 303 Votes)
  • Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ (1%, 266 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32.568

Loading ... Loading ...

Το κακό -για εμάς, την ελευθερία του λόγου και την ελευθεροτυπία- είναι δεν εκτιμούν όλοι το ότι δεν «αποθεώσαμε» τον «ακομπλεξάριστο» Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος μας εξέθεσε δημοσίως, με αγοραίο τρόπο, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις χωρίς να τεθεί θέμα από την ΕΡΤ αν μας προσβάλλει αυτό ή όχι.

Έτσι ενώ το pronews.gr επρόκειτο να συνεργαστεί με την γερμανική Glomex (προβολή βίντεο επ’αμοιβή) συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας (αν χρειαστεί θα επανέλθουμε), μας ενημέρωσαν σήμερα το πρωί (το όνομα του υπευθύνου, φυσικά είναι διαθέσιμο και η συνεργασία καταγεγραμμένη) ότι:

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με το pronews.gr παρά την μεγάλη επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα και αναγνωσιμότητα που έχει, γιατί για τον Καπουτζίδη ο αλγόριθμος διαβάζει αυτά που γράφεται στην δημοσκόπηση και κόβει την διαφήμιση! Π.χ. μία καμπάνια τις Εθνικής Τράπεζας δεν θα επέλεγε να διαφημιστεί»!

Δηλαδή ο Καπουτζίδης, μπορεί με τα λεφτά τα δικά μας να λέει στο πανελλήνιο από την κρατική τηλεόραση ότι «Μου έγραψαν ότι είμαι κακιά αδελφή, αλλά είμαι καλή αδελφή».

Εμείς δεν μπορούμε να ρωτάμε τους αναγνώστες μας αν ο Καπουτζίδης είναι «καλή» ή «κακιά αδελφή», όπως ο ίδιος επίσης δήλωσε στο πανελλήνιο ότι τον χαρακτήρισαν!

Εδώ κόβεσαι διαφημιστικά!

Και γιατί δεν κόβεται ο Καπουτζίδης ή η ΕΡΤ διαφημιστικά που επιτρέπουν στον Καπουτζίδη να λέει αυτά που λέει;

Μα, τότε δεν θα είχαμε «ελευθερία λόγου». Ούτε «δημοκρατία».

Θα μου πεις, «Τι είχες Γιάννη; Τι είχαν πάντα…».

Το pronews.gr έχει απωλέσει τεράστια ποσά στα 16 χρόνια που υπηρετεί την αλήθεια και την καταγραφή των γεγονότων. Δεν σκύψαμε, δεν προσκυνήσαμε, δεν γλύψαμε, δεν χαϊδέψαμε, αλλά και δεν συκοφαντήσαμε.

Δεν υπάρχει ούτε ένας ποινικός κολασμός μας για συκοφαντική δυσφήμιση, ακριβώς γιατί ποτέ δεν  θέλαμε να βλάψουμε κάποιον.

Και το τεράστιο αναγνωστικό κοινό μας αυτό το επιβραβεύει (στην τρίτη θέση όλων των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα ήταν το pronews.gr όταν η ανοικτή πλατφόρμα μέτρησης της επισκεψιμότητας Alexa, ανέστειλε μετά από δεκαετίας την λειτουργία της μετά από απόφαση της ιδιοκτήτριας Amazon).

Έχουμε πάνω από 1,5 εκατ. αναγνώστες καθημερινά στις πλατφόρμες μας. 

Άποψη έχουμε και την λέμε, πολλές φορές αιχμηρά, αλλά όχι προσβλητικά και ούτε κατ’ιδέαν συκοφαντικά.

Αυτό μας κοστίζει πολλά σε οικονομικούς πόρους, όπως διαπιστώνετε από το μικρό παράδειγμα που παραθέσαμε παραπάνω.

Το ότι στα 100 εκατ. ευρώ των λιστών Πέτσα (γιατί δεν ήταν μία μόνο η λίστα) δεν μας δόθηκε ούτε ένα (1) ευρώ για διαφήμιση ενώ αναλογούσαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες, λέει πολλά για το πώς αντιμετωπίστηκε κατά παράβαση όλων των νόμων του ανταγωνισμού, όχι μόνο το pronews.gr, αλλά και όλα τα άλλα Μέσα της ομάδας.

Ίσως, σύντομα, να ζητήσουμε την μικρή εθελοντική οικονομική συνδρομή σας για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε, κόντρα στην Glomex και στην κάθε Glomex και να σας προσφέρουμε, ακόμα πιο ολοκληρωμένα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη τεχνολογική αρτιότητα το ενημερωτικό προϊόν, την πληροφορία.

Αυτό που σχεδόν όλοι οι άλλοι σας αποκρύβουν, σας παραποιούν, σας παραπληροφορούν, σας εξαπατούν κι εμείς σας παρουσιάζουμε με την «ψυχή μας» ίσως να αξίζει την εθελοντική σας στήριξή.

Δείτε και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την οποία τουλάχιστον κερδίσαμε το δικαίωμα να την δημοσιεύουμε και ας μας αποκλείουν από τα διαφημιστικά κονδύλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.