ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΥΡΙΖΑ: «H κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει σοβαρή ενημερωτική καμπάνια για τον εμβολιασμό»

ΣΥΡΙΖΑ: «H κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει σοβαρή ενημερωτική καμπάνια για τον εμβολιασμό»

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τοποθέτησης ζητούν σοβαρή ενημερωτική καμπάνια για τα οφέλη του εμβολιασμού, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες.

Η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών τόνισε μάλιστα πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το καλύτερο μέτρο πρόληψης που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας είναι ο εμβολιασμός. Ωστόσο, το ζήτημα των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων έχει λυθεί από τη βιοηθική και τη δεοντολογία εδώ και πολλές δεκαετίες. Όμως, υπάρχουν εξαιρετικά λεπτά ζητήματα τα οποία χρήζουν διαλόγου και ευρείας επιστημονικής και κοινωνικής συναίνεσης. Οι περισσότεροι πολίτες δεν είναι αρνητές. Αποπροσανατολισμένοι από τις διαρκείς κυβερνητικές αντιφάσεις και απογοητευμένοι από τις συνεχείς αποτυχίες στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι».

«Δύσκολο να βγάλει κανείς τον Μητσοτάκη από την ανεμελιά του»

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ακόμα ότι «η ΝΔ είναι το πολιτικό κόμμα που διαθέτει στελέχη που δεν ήθελαν να τους κλέβει τη δόξα η Τρόικα όταν απέλυαν υγειονομικούς!

Που ακόμα και σήμερα μιλούν για την ανάγκη κλεισίματος νοσοκομείων. Σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, 1.5 χρόνο μετά να μην έχει προσλάβει υγειονομικό προσωπικό. Να μην έχει προβλέψει ακόμη τη συνταγογράφηση για τα rapid και τα μοριακά τεστ. Οι άνθρωποι να εξακολουθούν να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να μην έχει γίνει καμία προετοιμασία για μείωση των μαθητών ανά αίθουσα διδασκαλίας.

Βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου 2021 και το συνολικό ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 40% εξαιτίας του εσφαλμένου προγραμματισμού της κυβέρνησης, που με το γνωστό απειλητικό και τιμωρητικό ύφος, επιχειρεί να μετατοπίσει τις ευθύνες της στους πολίτες. Αυτά, μετά από 1,5 χρόνο υποτιθέμενου success story και δεύτερου χαμένου καλοκαιριού, θα έπρεπε να είχαν γίνει μάθημα στον κ. Μητσοτάκη. Αλλά μάλλον είναι δύσκολο να τον βγάλει κανείς από την περίφημη ανεμελιά του. Ακόμη και η πανδημία».

«Εγκληματική η διαχείριση της πανδημίας»

Για το θέμα παρενέβη και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ζητώντας την άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά ο εμβολιασμός.

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για “εγκληματική διαχείριση της πανδημίας”, σημειώνοντας: “Η ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας, μείωσε τον προϋπολογισμό σχεδόν κατά 600 εκ. Ποτέ δεν ετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα, με αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο και μετά να μετράμε περισσότερες από 12.400 απώλειες. Ταυτόχρονα το σύστημα υγείας συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να λειτουργεί μονοθεματικά. Μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνηση για να στηρίξει την κερδοσκοπία των ιδιωτικών κλινικών”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.