ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο Ηράκλειο ο Α.Τσίπρας: «Τον ΒΟΑΚ θα τον φτιάξουμε εμείς – Οι Κρητικοί δεν θα πληρώνουν διόδια»

Στο Ηράκλειο ο Α.Τσίπρας: «Τον ΒΟΑΚ θα τον φτιάξουμε εμείς – Οι Κρητικοί δεν θα πληρώνουν διόδια»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στον ΒΟΑΚ τονίζοντας πως η δική του παράταξη, θα είναι αυτή που εν τέλει θα ολοκληρώσει το μεγάλο αυτό έργο και μάλιστα, χωρίς διόδια για τους Κρητικούς. Κι αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο της Κρήτης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαι ευτυχής που επί των ημερών μας και χωρίς τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης βάλαμε σε ράγες τον ΒΟΑΚ.

Χάραξη, απαλλοτριώσεις, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκήρυξη διαγωνισμών για μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση. Ξεκαθαρίζοντας ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί έως το 2025 και ξεκαθαρίζοντας και κάτι ακόμα: Θα ολοκληρωνόταν χωρίς διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης.

Και παρά τα ψέματα δύο ετών, η συκοφαντία ότι δήθεν όλα αυτά που κάναμε εμείς ήταν γραμμένα στο γόνατο και την καθυστέρηση, ήρθε η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με μια φιέστα να μας παρουσιάσει το σχεδιασμό που εμείς δρομολογήσαμε, με μόνα νέα στοιχεία την καθυστέρηση και βεβαίως ότι το έργο θα έχει διόδια και για τους πολίτες του νησιού» είπε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συνέχισε:

«Φίλες και φίλοι, το λέω εδώ και να το θυμάστε, βεβαίως έτσι όπως το κάναμε δε θα γίνει το ’25, θα γίνει πολύ αργότερα, ενδεχομένως και το ’29, θα εξαρτηθεί από το πόσο θα μείνουν στη διακυβέρνηση. Αλλά να το θυμάστε, εμείς θα είμαστε αυτοί που και πάλι θα ολοκληρώσουμε αυτό το μεγάλο έργο, για την Κρήτη.

Και να ξέρετε ότι εμείς δε πρόκειται να δεχθούμε οι Κρητικοί να πληρώνουν διόδια. Το χρωστάμε στη Κρήτη και στους κατοίκους της, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχαν αυτό το μεγάλο έργο υποδομής, το χρωστάμε ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο της Κρήτης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής στην Κρήτη λέγοντας ότι η περιφέρεια χτυπήθηκε από την πανδημία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι άφησε αβοήθητους και αστήρικτους κτηνοτρόφους και παραγωγούς, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική κατηγορία.

«Και είναι αναγκαίο όσο ποτέ θα έλεγα, ένα έκτακτο σχέδιο ενίσχυσής τους όπως έχουμε προτείνει από την αρχή της κρίση, ενάμιση χρόνο τώρα», προσέθεσε.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, όραμα της παράταξής του είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, δήλωσε τέλος ευτυχής για την τήρηση της υπόσχεσης του προς τον δήμαρχο Ηρακλείου πριν τρία χρόνια και το γεγονός πως δρομολογήθηκε το έργο για το υδρευτικό δίκτυο της πόλης, τη μεταβίβαση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, και το στέγαστρο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.