ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει σήμα κινδύνου και η κυβέρνηση καλείται να δώσει λύσεις»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει σήμα κινδύνου και η κυβέρνηση καλείται να δώσει λύσεις»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης της αναπληρώτριας τομεάρχης Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του τομεάρχη Αθλητισμού Θάνου Μωραΐτη, αναφέρουν σχετικά με το αίτημα των ιδιοκτητών γυμναστηρίων, για ένταξή τους στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του 6% και για το λόγο αυτό κατέθεσαν σχετική αναφορά, προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, πως «ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει σήμα κινδύνου και η κυβέρνηση καλείται να δώσει λύσεις».

Συγκεκριμένα, με επιστολή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυμναστηρίων, συνοδευόμενη από σχετική μελέτη διεθνούς οργανισμού, ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών τη μόνιμη ένταξη των υπηρεσιών σωματικής άσκησης, στο χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α.

​​​​​​​Όπως ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, η σωματική άσκηση δεν θεωρείται πλέον μια ακόμη τυπική παροχή υπηρεσίας, αλλά έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών σαν αγαθό αντίστοιχο της υγείας και της εκπαίδευσης, όπως εξάλλου αντιμετωπίζεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, ανατέθηκε σε διεθνή οργανισμό η σύνταξη επιστημονικής μελέτης, προκειμένου να ισχυροποιήσουν το αίτημά τους. Από τη μελέτη που βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών, καταδεικνύονται τα πολλαπλά και πολυδιάστατα οφέλη της διείσδυσης των υπηρεσιών σωματικής άσκησης στον γενικό πληθυσμό της Ελλάδας, σε συνδυασμό πάντα με το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αξίζει να υπενθυμίσουμε το οικονομικό πλήγμα που δέχθηκαν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων από την πανδημία και την απουσία επαρκών μέτρων στήριξης από την Κυβέρνηση, όπως αναδείχθηκε και από την κοινοβουλευτική μας ερώτησης στις 23 Απριλίου 2021. Επίσης, η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του συνόλου των γυμναστηρίων και η διατήρηση όλων των θέσεων απασχόλησης του έμψυχου δυναμικού τους, είναι άμεσα συνδεδεμένη και εξαρτημένη από τη μείωση του Φ.Π.Α.» αναφέρουν Παπανάτσιου και Μωραΐτης καλώντας τον Υπουργό να εξετάσει επισταμένως το αίτημα των ιδιοκτητών και να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να στηρίξει τον κλάδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.