ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Ηλιόπουλος: «Η απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανεμβολίαστους άνω του 27% στους άνω των 80»

Ν.Ηλιόπουλος: «Η απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανεμβολίαστους άνω του 27% στους άνω των 80»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, την επομένη των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ διαβεβαίωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να αναλάβει αύριο κιόλας τη διακυβέρνηση της χώρας και την ευθύνη για την αντιμετώπιση της οικονομικής και της πανδημικής κρίσης, την ευθύνη για μία νέα αρχή».

Ακόμα τόνισε ότι «είναι στο χέρι μας, όχι με όρους στείρας κριτικής, αλλά με όρους θετικής εναλλακτικής πρότασης, να πείσουμε για μια νέα αρχή. Με σχέδιο που θα βασίζεται στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στη στήριξη της εργασίας, στη διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία».

Ειδικότερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε πως «η διαγραφή/ρύθμιση αυτού του χρέους που αφορά στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι βασικό στοιχείο της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η μοναδική λύση για να μείνουν ανοικτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να υπάρξει μακροπρόθεσμα δημοσιονομικό όφελος».

Υπενθύμισε πως «τέτοια λύση είχε προωθήσει το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπου με τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και την ακόλουθη διαγραφή και ρύθμιση σε 120 δόσεις το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η εισπραξιμότητα στον ΕΦΚΑ, να ρυθμιστούν αρρύθμιστες οφειλές, και χιλιάδες άνθρωποι να μπορέσουν να βγουν σε σύνταξη».

«Η πρότασή μας για το ιδιωτικό χρέος σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός νέου πτωχευτικού είναι κρίσιμος συνδυασμός για να μην επιστρέψουμε στην περίοδο έκρηξης της ανεργίας και λουκέτων. Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει αυτό γιατί υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας στην ΕΕ με το πλαίσιο δημοσιονομικής χαλαρότητας λόγω της πανδημίας. Όμως αυτό το παράθυρο δεν θα είναι ανοικτό διαρκώς. Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα ταχθεί με την πλευρά της κοινωνικής ανάπτυξης. Δυστυχώς όμως έχει χαρακτηρίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις… ζόμπι. Έχουμε όμως μια κυβέρνηση που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις με απλήρωτα 10ωρά, επιτρέποντας μάλιστα σε εταιρίες μέσα σε ένα βράδυ να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους».

Στη βάση των ανωτέρω, ο εκπρόσωπος Τύπου εκτίμησε ότι το 2022 «θα είναι μια προεκλογική χρονιά και όταν δοθεί η ευκαιρία, ο Κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να προσφύγει στις κάλπες για να αποφύγει τη φθορά που κλιμακώνεται». «Αλλά δεν θα τα καταφέρει», τόνισε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος άσκησε σκληρή κριτική και στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ την περασμένη εβδομάδα: «Δεν έπεισαν την κοινωνία. Δεν μπορείς να μειώσεις την ανεργία των νέων με 100 ευρώ το μήνα, ούτε την ακρίβεια με 9 ευρώ το μήνα και συνολικό κόστος 150 εκατ.».

«Υποτίθεται ότι το μεγάλο εργαλείο της ΝΔ για να απευθυνθεί στους νέους στους οποίους οι δυνάμεις της καταρρέουν ήταν τα 1200 ευρώ, τελικά όμως καταλάβαμε ότι ήταν μέτρο-κοροϊδία, μόλις 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες. Επί ΣΥΡΙΖΑ για τις ηλικίες 18-29 είχαμε πρόγραμμα για 12 μήνες με 500 ευρώ και με την υποχρέωση του εργοδότη να κρατήσει για 6 μήνες το νέο εργαζόμενο», τόνισε.

«Για τη, δε, ακρίβεια η κυβέρνηση εκτιμά ότι με 150 εκατ. ευρώ θα καλύψει το 80% των αυξήσεων στους λογαριασμούς. Όμως οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αγορά ενέργειας μιλούν για συνολικό κόστος για τα ελληνικά νοικοκυριά πάνω από 1 δισ. ευρώ. Οπότε το μέτρο της ΝΔ είναι… τρύπα στο νερό. Όσο για το μέτρο με τις γονικές παροχές ως 800 χιλ. ευρώ, αυτό δεν είναι ένα μέτρο για τη μεσαία τάξη. Έως 150.000 περιουσία έχον το 87% των πολιτών. Από 600.000 έως 800.000 είναι το 0,4% των ΑΦΜ. Η ΝΔ νομοθετεί για αυτό το 0,4%. Πρόκειται για μια πολιτική υπέρ των λίγων», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσε να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος ή την εισφορά αλληλεγγύης και για τους συνταξιούχους και για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν το έκανε».

Ερωτηθείς για τη μετατροπή των συμβάσεων στην e-food ο Ν. Ηλιόπουλος διαβεβαίωσε: «η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει νομοθετικά το παράθυρο του ν. Χατζηδάκη που εμφανίζει εργαζόμενους ως αυτοαπασχολούμενους. Ο κ. Χατζηδάκης επέλεξε να νομοθετήσει κόντρα σε απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Όσον αφορά στην πανδημία ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, αλλά το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι διαρκώς να καθησυχάζει. Τα σχολεία με τον τρόπο που πάνε να λειτουργήσουν θα μετατραπούν σε επιταχυντή της πανδημίας, με 25 μαθητές ανά τμήμα και το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50%+1. Η κα Κεραμέως μεταθέτει την ευθύνη σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί άλλη μία χρονιά. Η μεγαλύτερη, πάντως, απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανεμβολίαστους άνω του 27% στις ηλικίες άνω των 80, στην πιο ευπαθή ομάδα. Κι αυτό γιατί δεν προχώρησε η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, ο εμβολιασμός κατ’ οίκον και οι κινητές μονάδες εμβολιασμού. Μέσα σε όλα αυτά είμαστε η μόνη χώρα που συζητά το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.