ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Α.Τσίπρας: «Ρύθμιση για να είναι οι διανομείς εργαζόμενοι και όχι αυτοαπασχολούμενοι»

Α.Τσίπρας: «Ρύθμιση για να είναι οι διανομείς εργαζόμενοι και όχι αυτοαπασχολούμενοι»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει νέα ρύθμιση για τους διανομείς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επανέρχεται στο ζήτημα του εργασιακού καθεστώτος των διανομέων, επικρίνοντας την κυβέρνηση και καλώντας την να υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βούλη.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί – Φέρνουμε νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι

Ο κ. Μητσοτάκης, με τον εργασιακό του νόμο, έδωσε δώρο στις μεγάλες εταιρείες – πλατφόρμες, τη δυνατότητα να μετατρέψουν τους εργαζόμενούς τους από μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους.

Δηλαδή εργαζόμενους – σκλάβους χωρίς ασφάλεια, χωρίς αργίες, χωρίς δώρα, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς.

Γιατί αυτό είναι το σχέδιό του για την εργασία.

Γιατί κυβερνά με μόνο γνώμονα τα κέρδη λίγων και ισχυρών.

Σήμερα όμως ένα ποτάμι αξιοπρέπειας πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων.

Οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί.

Διεκδικώντας αξιοπρέπεια και το αυτονόητο δικαίωμα, όταν έχουν ένα εργατικό ατύχημα, να μη μένουν χωρίς εισόδημα αυτοί και οι οικογένειές τους.

Έχω δεσμευθεί για την άμεση κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Ωστόσο, επειδή η κυβέρνηση μπροστά στον πανικό της και τη γενική κατακραυγή ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν ευθύνεται ο νόμος της για αυτή την αθλιότητα, την προκαλώ να αποδείξει στην πράξη όσα λέει.

Και να υπερψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε στη Βουλή, η οποία και θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιδού η Ρόδος…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.