ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδράνεια έναντι της προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδράνεια έναντι της προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων»

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρουν σε δήλωσή τους ότι «η κυβέρνηση, αντί να ανοίξει μέτωπο κατά του προβλήματος της παράνομης αλίευσης από Τούρκους ψαράδες, επιλέγει να ανοίξει μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας με μόνο σκοπό να αποφύγει τις ευθύνες της για την ολιγωρία που επιδεικνύει».

«Διαδίδει ψευδώς ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την παράνομη είσοδό τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα, δήθεν λόγω της κατάργησης του άρθρου 401 του παλαιού ΠΚ», υποστηρίζουν.

Παράλληλα προσέθεσαν: «Κρύβεται έτσι πίσω από μια δικαιολογία, γνωρίζοντας ότι η διάταξη αυτή αφενός είχε περιπέσει σε αχρησία και δεν τύχαινε εφαρμογής στην πράξη και αφετέρου προέβλεπε ιδιαίτερα χαμηλή, μη αποτρεπτική ποινή για τέτοιες ενέργειες, δηλ. χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης από 10 ημέρες έως 6 μήνες η οποία εξ ορισμού πάντοτε αναστελλόταν και δεν εκτιόταν. Αποκρύπτει δε ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ΝΔ 420/1970, Κανονισμός 1005/2008 Ε.Ε./29/9/2008) είναι επαρκές για την αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών».

«Τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν – Βούληση δεν υπάρχει»

Σημειώνουν, ακόμα, ότι «το Λιμενικό Σώμα, έχοντας την ευθύνη της αστυνόμευσης των θαλασσίων συνόρων, μπορεί να εφαρμόζει τις διατάξεις του άρθρου 83, ν. 3386/2005 για την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στην αιγιαλίτιδα ζώνη και έτσι έγκαιρα, πριν καν την επιχείρηση αλίευσης, να αποτρέπει τα τουρκικά σκάφη των ψαράδων, βάσει ενός νόμου που απειλεί πολύ βαρύτερη ποινή (φυλάκιση 3 μηνών έως 5 ετών με ποινές που δεν αναστέλλονται)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: «Εν κατακλείδι, τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν και μπορούν να ενισχυθούν. Βούληση δεν υπάρχει. Παρά μόνο πολιτική ανευθυνότητα αξιοποίησης μιας επικίνδυνης επιχειρηματολογίας που προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδράνεια έναντι της προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.