ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους διανομείς

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους διανομείς

Την κατοχύρωση της σύμβασης εργασίας των διανομέων που εργάζονται σε ψηφιακές πλατφόρμες εστίασης «ως εξαρτημένης εργασίας» προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρώτον υπογράφοντα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων, η επεξεργασία του οποίου άρχισε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις ψηφιακών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (ψηφιακές πλατφόρμες) στον τομέα της εστίασης και της διανομής έτοιμου φαγητού υποχρεούνται να απασχολούν αποκλειστικά εργαζόμενους διανομείς με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και να εφαρμόζουν τις διατάξεις της εργατικής και κοινωνικο-ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι διανομείς σε ψηφιακές πλατφόρμες υπάγονται στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε παρέμβασή της, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία του κόμματός της. Υπογράμμισε ότι «η κοινωνική κατακραυγή ακύρωσε στην πράξη το άρθρο 69 του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη» και πρόσθεσε πως «ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη κατάργησή του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.