ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Φίλης: «Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη και της κ.Κεραμέως “ψαρεύει” ψήφους στο “βάλτο” της ακροδεξιάς»

Ν.Φίλης: «Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη και της κ.Κεραμέως “ψαρεύει” ψήφους στο “βάλτο” της ακροδεξιάς»

Ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση με αφορμή την επίθεση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά ψήφους στον “βάλτο” της ακροδεξιάς.

Ο Νίκος Φίλης μίλησε «στο Κόκκινο» για την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά των εκπαιδευτικών, που με συντριπτική πλειοψηφία έχουν αποφασίσει απεργία – αποχή από την ψευδώνυμη και τιμωρητική αξιολόγηση.

«Αναμενόμενο ήταν. Το έχει ξανακάνει η κα Κεραμέως. Αυτά είναι ζητήματα που δεν λύνονται με δικαστικές αποφάσεις. Είναι ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του σχολείου. Είναι μια οιονεί ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών προβλημάτων από την πλευρά της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «θα δούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, ωστόσο είναι νόμιμη η απεργία-αποχή. Εμείς είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Έχουμε πει πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ‘σβήσει ‘ όλες τις αντισυνταγματικές συνέπειες που προκύπτουν σε βάρος των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο αυτό, εάν δηλαδή δεν λάβουν μέρος στην αξιολόγηση. Να μην φοβηθούν και να αγωνιστούν».

Επανέλαβε επίσης τις επικρίσεις του κατά τις κυβέρνησης, που τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους νεοναζί και το αντιφασιστικό κίνημα. «Όσα συνέβησαν στην Σταυρούπολη με την εμφάνιση και τη βία που άσκησαν σε φοιτητές και μαθητές χρυσαυγίτικοι και ακροδεξιοί πυρήνες δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Μπορεί να λάβει διαστάσεις αν δεν χτυπηθεί άμεσα. Είναι μια στάση που ευνοεί την επέκταση τέτοιων συμπεριφορών από την μεριά της ακροδεξιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ο κ. Συρίγος πήγε πιο πέρα. Είπε πως δεν είδε βία από μέσα αλλά έξω από το σχολείο. Δηλαδή από τους μαθητές και τους φοιτητές. Η κυβέρνηση το κάνει γιατί ψαρεύει ψήφους στο βάλτο της ακροδεξιάς. Όπως και στην περίπτωση Μπογδάνου που δεν έκανε τίποτε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των νηπίων έτσι και τώρα το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε τίποτε. Προτίμησε να τηρήσει ίσες αποστάσεις. Οι ακροδεξιές αντιλήψεις αντιμετωπίζονται στο δρόμο από τους δημοκρατικούς πολίτες», κατέληξε ο Ν. Φίλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.