ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Α.Τσίπρας: «Ο Κ.Μητσοτάκης νομίζει ότι τα λεφτά του ελληνικού λαού είναι της οικογένειας του»

Α.Τσίπρας: «Ο Κ.Μητσοτάκης νομίζει ότι τα λεφτά του ελληνικού λαού είναι της οικογένειας του»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής έστρεψε τα πυρά του κατά της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κακή και χωρίς σχεδιασμό.

Παράλληλα, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμπόριο πατριωτισμού και πλήρη μεταστροφή καθώς όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ψάρευε στα θολά νερά της ακροδεξιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν θα υπονοήσω για τους πολιτικούς μου αντιπάλους έλλειμμα πατριωτισμού», επεσήμανε επίσης και εξήγησε πως τα κόμματα θα κριθούν από τον κόσμο και την ιστορία και θα φανεί «Ποιοι ήταν αυτοί που επικαλούνται τον εθνικό κίνδυνο και ποιοι αυτοί που στην πράξη προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα».

Μάλιστα, επεσήμανε πως η ΝΔ σήμερα ανέδειξε ένα νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική, που αποστασιοποιείται από την λογική που λέει ότι «είμαστε πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή» και «απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής».

«Συναίνεση στο λάθος» διαπίστωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ όταν άκουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γελάει, πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης γελάει γιατί νομίζει ότι είναι χρήματα της οικογένειάς του. Πάει και ψωνίζει φρεγάτες και Rafale σαν να είναι γραβάτες. Όταν, όμως, θα έρθει η ώρα να δώσουμε λύσεις για την δύσκολη αυτή θέση εσείς δεν θα είστε εδώ».

Υπενθυμίζεται πως στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε τονίσει πως «Το παρελθόν σας σάς εκδικείται. Από το χθεσινό όχι στις γραβάτες, πήγατε στο όχι στις φρεγάτες».

Σημείωσε πως ήταν λελογισμένη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την επαρκή άμυνας, ενώ «εσείς σε ένα χρόνο, είναι λες και κυβερνάτε άλλη χώρα, όχι αυτή που τη χρεοκοπήσατε, αλλά άλλη χώρα και φουσκώσατε προϋπολογισμό με 10 δις, χωρίς σχεδιασμό και εγγύηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ερώτημα που σας απευθύνουμε είναι που θα φτάσει ο λογαριασμός και ποιος θα τον πληρώσει; Δεν είναι μόνο οι φρεγάτες για τις οποίες πράγματι υπήρχαν εισηγήσεις. Εδώ έχουμε και φρεγάτες και κορβέτες και Rafalle. Είναι και τα 6 επιπλέον Rafalle. Η πρόθεση να μπούμε στο πρόγραμμα των F35. Είναι και ο εκσυγχρονισμός επιπλέον F16. Είναι ο εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ. Και είναι και η σκανδαλώδης υπερκοστολόγηση στην αναβάθμιση του κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα με το Ισραήλ. Μας είχαν δώσει αντίστοιχη κοστολόγηση αλλά εμείς επιλέξαμε να προχωρήσουμε με δικές μας δυνάμεις και στο ¼ της τιμής. Θα είμαστε εδώ να ελέγξουμε και το τελευταίο ευρώ», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.