Την επιβολή διατίμησης στις μάσκες υψηλής προστασίας καθώς και τη δωρεάν κάλυψη των διαγνωστικών τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ζήτησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός επισημαίνοντας ότι είναι πρόκληση να εξαγγέλλονται υποχρεωτικά μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες FFP2 ή ΚΝ95 για είσοδο σε super market ή μέσα μαζικής μεταφοράς, συστηματικό testing), δηλαδή μέτρα που θα επιβαρύνουν οικονομικά τα φτωχά και μεσαία στρώματα, χωρίς την αντίστοιχη κρατική παρέμβαση στην αγορά.

Ο Ανδρέας Ξανθός εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε πανικό και ως «μοιραία και άβουλη αντάμα», οδηγεί τη χώρα προς την κορύφωση της υγειονομικής τραγωδίας, χωρίς καν να έχει παραδεχθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποτίμησης του κινδύνου και εφησυχασμού. Αυστηρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών συναθροίσεων και μαζικών εκδηλώσεων Τώρα! Χθες! Αλλιώς θα είναι πολύ αργά!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Υγείας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89.