ΣΥΡΙΖΑ: «Αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ»

Τη δέσμευσή του για αύξηση του κατώτατου μισθού επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ασκώντας κριτική στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τον οποίο εγκαλεί για πρόχειρες και βιαστικές εξαγγελίες.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Πανικόβλητος ο κ. Μητσοτάκης από την οργή των εργαζομένων, που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται λόγω της έκρηξης της ακρίβειας και τον εμπαιγμό της αύξησης, μόλις πριν 13 μέρες, κατά 2% του κατώτατου μισθού, έσπευσε να κάνει υποσχέσεις και να καλλιεργήσει προσδοκίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς να είναι σε θέση ακόμη και να προσδιορίσει το ύψος της αύξησης.

Εξαγγέλλει πρόχειρα και βιαστικά μήπως και περιορίσει την ραγδαία φθορά του. Αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους σε μείωση αποδοχών και εργασιακό μεσαίωνα με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και την επιβολή της φθηνής και ελαστικής εργασίας».

Ακολούθως, η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει ότι σήμερα «είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η στήριξη συνολικά των μισθών των εργαζομένων και η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή είναι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας υποστηρίζει: «Ας μην υποτιμά ο κ. Μητσοτάκης τη νοημοσύνη των εργαζομένων που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών και γνωρίζουν ότι σήμερα η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.