Στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επανεξελέγη τελικά στον τρίτο γύρο της σχετικής ψηφοφορίας ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Νωρίτερα, είχε εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία η Εύα Καϊλή ως αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την υποστήριξη μιας ευρείας διακομματικής πλειοψηφίας συγκέντρωσε ποσοστό 74.77%.
Ειδικότερα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, που προτάθηκε ομόφωνα για τέταρτη φορά από το προεδρείο της ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του αντιπροέδρου, συγκέντρωσε 492 θετικές ψήφους, επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 74.77%).

Το νέο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει θητεία έως και τον Ιούνιο του 2024.

Μετά την επανεκλογή του, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους, με μια μεγάλη πλειοψηφία, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους δεκατέσσερεις Αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας. Και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα. Για ένα πιο ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και αλληλεγγύη και λιγότερες ανισότητες».