Χρ.Μαντάς: «Δεν τίθεται θέμα μείωσης συντάξεων, όποιο πρόβλημα θα λυθεί σύντομα»

Χρ.Μαντάς: «Δεν τίθεται θέμα μείωσης συντάξεων, όποιο πρόβλημα θα λυθεί σύντομα»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης απέρριψε κάθε σενάριο ακύρωσης του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα και χαρακτήρισε ως τουλάχιστον βιαστικές τις αντιδράσεις της ΝΔ για την ανακοίνωση της Cosco, ενώ ξεκαθάρισε ότι όποιο πρόβλημα με τις συντάξεις, εκτός από τις επικουρικές είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και θα διευθετηθεί πολύ σύντομα.

Ο κ. Μαντάς παρέπεμψε στην απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας την Τετάρτη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην επιτροπή εμπορίου, όπου ο υπουργός ανέφερε ότι τα σημεία της διαφωνίας της Cosco είναι νομοτεχνικού χαρακτήρα και δεν δικαιολογούνται οι έντονες αντιδράσεις της ΝΔ, όπου έσπευσε να δημιουργήσει «αρνητικό κλίμα» ακόμα και για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι σχέσεις μας την Κίνα είναι στρατηγικού χαρακτήρα και δεν τίθεται κανένα θέμα για το ταξίδι του πρωθυπουργού, όπως επιβεβαιώνουν και διπλωματικές πηγές». Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Cosco, ότι οι αλλαγές είναι νομοτεχνικού χαρακτήρα, ενώ όποιες αλλαγές έκανε η κυβέρνηση έγιναν βάση συμφωνηθέντος πλαισίου.

Η νέα αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης ΟΛΠ – Δημοσίου – που προβλέπει μεταξύ άλλων και την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων στον οργανισμό λιμένα Πειραιώς – θα κατατεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια σήμερα, μετά και την κύρωση από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Μαντάς, επεσήμανε, ότι «αναμένεται να γίνουν διευκρινήσεις από τον κ. Δρίτσα στα σημεία που έθιξε η Cosco».  

Ο κ. Μαντάς απαντώντας στην ερώτηση για την καταβολή συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι όσον αφορά τις επικουρικές υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την καταβολή τους κάθε δεύτερη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, ενώ για τις μειώσεις που παρατηρήθηκαν σε κύριες συντάξεις είπε: «με βάση και με την νομοθεσία δεν τίθεται θέμα μείωσης κύριων συντάξεων, όποιο λάθος είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και θα διορθωθεί πολύ σύντομα από το υπουργείο εργασίας». «Δεν θα παραβιαστεί με κανέναν τρόπο η ελληνική νομοθεσία», ξεκαθάρισε.

Ο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή, «εμείς προτείνουμε απλή αναλογική και ψήφο από τα 17, τώρα το βάρος πέφτει στους ώμους της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε. Επιπλέον σημείωσε ότι «δεν αποκλείω να έχουμε απώλειες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης», «σκιαγραφώντας» το στρατόπεδο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης την τελευταία εβδομάδα άλλαξε ρότα και τάχθηκε κατά της πρότασης της κυβέρνησης για απλή αναλογική. «Θεωρώ ότι ο κ. Θεοδωράκης δεν εκφράζει όλους τους βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, επομένως δεν αποκλείω τις διαρροές», εκτίμησε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.