Κ. Ζαχαριάδης: «Αναγκαία η απάντηση στη διαλυτική ροπή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος»

Κ. Ζαχαριάδης: «Αναγκαία η απάντηση στη διαλυτική ροπή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος»

Σε άρθρο του σε εφημερίδα ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης δηλώνει ότι «η απάντηση στη διαλυτική ροπή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα».

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει ότι «οι σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πάντα δύσκολες και πολύπλοκες. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος – μεταξύ πολλών παραμέτρων- μπορεί να μας δώσει κι ένα μάθημα για το τι είδους «ατυχήματα» μπορεί να συμβούν αν ανάγεις τα εσωκομματικά και εσωτερικά προβλήματα σε προβλήματα σχέσεων με άλλες χώρες και άλλους οργανισμούς. Οι Βρετανοί επέλεξαν… Κέρδισαν οι απόψεις του κ. Φάρατζ και του κ. Τζόνσον που έχουν ως ατζέντα την αποσύνθεση της Ε.Ε. Η απόφαση είναι απολύτως δημοκρατική και σεβαστή. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της, η Ευρωπαϊκή Ενωση μικραίνει και πληθυσμιακά και ως ΑΕΠ, αλλά και πολιτικά στον παγκόσμιο πολυπολικό κόσμο. Ο χάρτης αλλάζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητεί τις ισορροπίες της».

Γι αυτό, συνεχίζει ο Κ. Ζαχαριάδης «είναι υπαρξιακής σημασίας ανάγκη να τεθεί στο τραπέζι ένα νέο σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να υπάρξει ένα new deal, μια νέα συμφωνία για μια Ευρώπη που θα ξαναεμπνεύσει τους λαούς της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.