ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι δύο γυναίκες ήθελαν να εξαπατήσουν τον πατέρα του Γιώργου Χουλιαράκη (φωτό)

Αυτές είναι οι δύο γυναίκες ήθελαν να εξαπατήσουν τον πατέρα του Γιώργου Χουλιαράκη (φωτό)

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες δύο γυναικών που συμμετείχαν σε σπείρα που διέπραττε απάτες και προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από τον πατέρα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας 

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) γυναικών, οι οποίες διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα. (Σχετικό το από 6-6-2016 Δελτίο Τύπου)

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη συλληφθείσα:

Α) ΛΑΤΟΥΣΑΚΗ Ειρήνη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεννηθείσα 8-11-1974 στην Αθήνα

Και για τη μη συλληφθείσα:

Β) (επ) KIOVREKIS (ον) STOYANKA του GEORGI και της MARIA , γεννηθείσα 25-8-1965 στη Βουλγαρία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 13-12-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 και 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς παγίδευσε τα μέλη της σπείρας ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης και οι γείτονές του, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., συνέλαβαν την 42χρονη δήθεν αστυνομικό, που ήρθε στο σπίτι του στον Χολαργό, προκειμένου να πάρει 10.000 ευρώ για να «λαδώσει» Εισαγγελείς και Ανακριτές, οι οποίοι θα «παρέκαμπταν τον Νόμο» και θα άφηναν ελεύθερη την κόρη του που ήταν δήθεν υπαίτια του θανατηφόρου τροχαίου.

Στις 14:30 το μεσημέρι στις 2 Ιουνίου 2016 μία άγνωστη γυναίκα κάλεσε με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο του Μιχάλη Χουλιαράκη, εμφανιζόμενη ως η κόρη του, Λιλή Χουλιαράκη, καθηγήτρια στο LSE και σύζυγος του πρώην υπουργό της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, επίσης πανεπιστημιακού Ηλία Μόσιαλου. Η γυναίκα έκλαιγε προσποιούμενη την κόρη, αναφέροντας ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Πριν προλάβει ο Μιχάλης Χουλιαράκης να μιλήσει με την υποτιθέμενη κόρη του πήρε το ακουστικό άγνωστος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τον ενημέρωσε ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί. Στη συνέχεια του ζήτησε να δώσει 20.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει τον Εισαγγελέα για να «φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει το δικαστήριο».

 Ο Μιχάλης Χουλιαράκης πανικοβλήθηκε, αρχικά πείστηκε από τα λεγόμενά τους και είπε στον «αστυνομικό» ότι στην οικία του έχει μόνο 10.000 ευρώ για να του δώσει. Ο δήθεν αστυνομικός δέχθηκε να τα παραλάβει και του είπε σε λίγα λεπτά να κατέβει έξω από το σπίτι του όπου όπως τον ενημέρωσε θα τον περιμένει γυναίκα αστυνομικός για να παραλάβει τα χρήματα. Ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, παρότι αρχικά είχε πειστεί με τις υποδείξεις του άνδρα, στην πορεία και μετά από επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενημέρωσε τους γείτονες και τους είπε να τον βοηθήσουν και να πάνε μαζί στο προαύλιο της πολυκατοικίας. Στο πεζοδρόμιο είδε την υποτιθέμενη αστυνομικό να περιμένει και της έκανε νόημα να πλησιάσει. Αυτή πλησίασε και του ζήτησε να παραδώσει «τα χρήματα που χρωστάει» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Όταν όμως διαπίστωσε την παρουσία και άλλων ενοίκων άρχισε να φωνάζει προσπαθώντας να διαφύγει. Λίγο αργότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν την 42χρονη κατηγορουμένη και την οδήγησαν στο Τ.Α. Χολαργού. Στην κατοχή της είχε δύο κινητά τηλέφωνα ενώ σε έρευνα στο σπίτι της στην Αθήνα βρέθηκαν ακόμη τρία κινητά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.