ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν. Φίλης: «Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 200 βουλευτών»

Ν. Φίλης: «Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 200 βουλευτών»

Ο κ. Φίλης τάσσεται υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας – κράτους, και κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ. “Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο να συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό των 200 βουλευτών” για την απλή αναλογική, εκτιμά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του και επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: “οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος, με το γνωστό “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” μένος τους, σύρουν την κ. Γεννηματά και προσδένουν το ΠΑΣΟΚ στο άρμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή, μετατρέπουν ό,τι έχει απομείνει από ένα μεγάλο ιστορικό ρεύμα σε δορυφόρο και βαστάζο της Δεξιάς».

Ο υπουργός Παιδείας, χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα τη διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει:”δυσκολεύομαι να σκεφτώ πώς βουλευτές, προερχόμενοι από την Αριστερά, που αγωνίστηκαν δεκαετίες για την απλή αναλογική, θα καταψηφίσουν μια τέτοια πρόταση στη Βουλή”.

Ο κ. Φίλης τάσσεται υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας – κράτους, και κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ. Σημειώνει, δε, ότι έχουν αποτυπωθεί για πρώτη φορά, τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση και τονίζει πως “αυτές τις ημέρες ξεκινάμε τη διαδικασία πρόσληψης 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών”.

Τέλος, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι “η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και αυτή οφείλει να υπηρετεί το ΤΑΙΠΕΔ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.