ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Π. Κουρουμπλής για τον εκλογικό νόμο: «Πρέπει να επιλέξουν το δέντρο ή το δάσος»

Π. Κουρουμπλής για τον εκλογικό νόμο: «Πρέπει να επιλέξουν το δέντρο ή το δάσος»

«Πρέπει να επιλέξουν το δέντρο ή το δάσος», επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του σε ρ/σ, αναφορικά με τη στάση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στον εκλογικό νόμο, ενώ κάνει λόγο και για την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικότερα, για τον εκλογικό νόμο υπογραμμίζει ότι τα κόμματα αυτά «δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται πριν από ένα χρόνο ότι η απλή αναλογική είναι επιλογή, ότι το μπόνους είναι αντισυνταγματικό και τώρα να έχουν άλλους προβληματισμούς».

Ο υπουργός, σχολιάζοντας την αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ, μετά την αρχική εντύπωση που έδινε ότι θα ψηφίσει, λέει επιγραμματικά:

«Η περίπτωση του μπόνους, αν αφορούσε το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι θα έλεγε κανείς ότι έχει μια λογική βάση. Όμως το ΠΑΣΟΚ μιλά για μπόνους πάνω από 40-42% το οποίο αυτή τη στιγμή αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

Για την επίθεση από ΜΜΕ ως προς τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός υπενθυμίζει τη στάση του Τύπου το 1965, αλλά και τη σύγκρουση Ανδρέα – Λαμπράκη τη δεκαετία του ’80.

Τονίζει ότι «οΤύπος στην Ελλάδα έμαθε να έχει έναν κυρίαρχο ρόλο στα δημόσια πράγματα, ρόλος που υπερέβαινε τα εσκαμμένα, γιατί ήθελε να καθορίζει πολιτικές. Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση που ποτέ δεν τόλμησε κανείς να την βάλει στο τραπέζι, γιατί θα είχε συνέπειες. Ο Τσίπρας φαίνεται ότι τα έχει τα κότσια και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει. Δεν τον κρατάνε».

Σε ότι αφορά τον αριθμό των αδειών, ο υπουργός εμφανίζεται ελαστικός για μια- δύο παραπάνω και κάθετα απόλυτος για τον τρόπο της «επιβίωσης» τους. «Όχι κανάλια που να ζουν με τις δανειοδοτήσεις του κράτους και τα λεφτά του ελληνικού λαού. Η διαφημιστική “πίτα” είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και όλες οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε ότι ένα κανάλι για να επιβιώσει θέλει τουλάχιστον 70 εκατομμύρια. Ακόμη και αυτά τα 4 κανάλια μπορεί να δυσκολευτούν. Πώς θα ζήσουν;»

Τέλος, όσον αφορά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για τις καθυστερήσεις και τα μπλοκαρίσματα που δημιουργούν, για να δυσκολέψουν την κυβέρνηση, π χ στη Βουλή, για να στελεχωθεί το ΕΡΣ και για το ΑΣΕΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκφράζει την απορία γιατί «δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Δημοκρατία λειτουργεί με εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία και ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε αυτή την κυβέρνηση, την οποία θα κρίνει στο τέλος της τετραετίας. Κλείνει δε με το ερώτημα: «Αυτή η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στα 350 δισεκατομμύρια χρέος; Είναι άλλο πράγμα να οδηγείς μια χώρα σε καταστροφή και άλλο να διαχειρίζεται μια καταστροφή. Είναι εντελώς διαφορετικά μεγέθη. Μην θέλουν να χρεώσουν σε εμάς και τις ευθύνες που έχουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.