ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τ. Κουράκης: «Εξοργίζει τελείως δικαιολογημένα τον ελληνικό λαό η εμπλοκή που προέκυψε στην υπόθεση Siemen»

Τ. Κουράκης: «Εξοργίζει τελείως δικαιολογημένα τον ελληνικό λαό η εμπλοκή που προέκυψε στην υπόθεση Siemen»

Η Siemens έχει «λαδώσει» πολιτικούς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, ανέφερε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, επισημαίνοντας ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να ερευνηθούν οι ευθύνες της Ελλάδας, σε επίπεδο δικαιοσύνης και κράτους.

«Η Siemens είναι μια γερμανική εταιρία η οποία όχι μόνο, απ’ ό,τι γνωρίζουμε απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και σε πάρα πολλές άλλες χώρες έχει “λαδώσει” πολιτικούς έχει συμβάλλει στη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και των κοινωνιών», είπε στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο κ. Κουράκης με αφορμή το ενδεχόμενο παραγραφής επί μέρους ποινικών αδικημάτων στην υπόθεση.

«Αυτό που έχει σημασία είναι οι δικές μας ευθύνες, οι ευθύνες της δικαιοσύνης και οι ευθύνες, αν υπάρχουν, ακόμα και σε επίπεδο κρατικό», προσέθεσε και επισήμανε ότι η εμπλοκή που προέκυψε με την επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος «εξοργίζει τελείως δικαιολογημένα τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σκάνδαλο, έκανε λόγο για χρηματισμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο, στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, αλλά και στον νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στο ερώτημα αν μπορεί να αποτραπεί η παραγραφή, σχολίασε: «Νομίζω ναι, υπάρχει χρόνος φτάνει να κινηθούν κάποιες διαδικασίες, αλλά μας ενδιαφέρει εξίσου το να αποδοθούν ευθύνες για όλους αυτούς που συνέργησαν, συγκάλυψαν ή έβαλαν το χεράκι τους ώστε να τραβάει αυτή η υπόθεση με σκοπό την τελική παραγραφή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο είπε αυτό που ανησυχεί τα λεγόμενα «παλιά τζάκια» του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα είναι ότι με την καθιέρωση του συστήματος απλής αναλογικής θα δημιουργηθούν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και συμμαχίες, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι κόπτονται να στηρίξουν τη ΝΔ, ενώ τέλος αναρωτήθηκε αν προσβλέπουν σε συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.