ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τί λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή ΠτΔ από το λαό

Τί λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή ΠτΔ από το λαό

Από τους πολίτες ή από τη Βουλή θα εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αυτό το ερώτημα αποτελεί τη νέα βάσανο στην Κουμουνδούρου, με βάση και τη συζήτηση που έγινε χτες στην Κ.Ο για τις αλλαγές στη Συνταγματική αναθεώρηση άλλα και τον εκλογικό νόμο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ενδεχόμενο της εκλογής Προέδρου με ψήφο του λαού, δεν αντιδρούν μόνο οι 53, αλλά στη χτεσινή συνεδρίαση αντέδρασαν και άλλοι βουλευτές που φοβούνται ότι ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να οδηγήσει σε δυαρχία.

Μάλιστα πολλά στελέχη επικεντρώνουν την κριτική τους όχι μόνο σε αυτή κάθε αυτή την αλλαγή, αλλά και στον τρόπο που οδηγούνται τα πράγματα προς μια τέτοια πρόταση, επισημαίνοντας ότι και πάλι οι αποφάσεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ελήφθησαν χωρίς το κόμμα να ερωτηθεί.

Γι αυτό και ζήτησαν να συνεδριάσει εκ νέου η ΚΟ αλλά και η Πολιτική Γραμματεία πριν τις 24 Ιουλίου και πριν την παρουσίαση των προτάσεων της κυβέρνησης απ´ο τον Αλέξη Τσίπρα.

Μίνι υπουργικό για τη συνταγματική αναθεώρηση

Το καθιερωμένο κυβερνητικό όργανο συνεδριάζει σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, με βασικό αντικείμενο αυτή τη φορά τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να παρουσιάσει στους υπουργούς και τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα τις προτάσεις της επιτροπής που ανέλαβε τη σχετική επεξεργασια. Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις τις οποίες και θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση για το Σύνταγμα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.