ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προβληματισμός στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για τη «στήριξη» Κυρίτση σε Σακκά και Σεϊσίδη

Προβληματισμός στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για τη «στήριξη» Κυρίτση σε Σακκά και Σεϊσίδη

Οι διασυνδέσεις ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ με αριστερίστικες ομάδες και οι ιδεολογικές εμμονές σε αντικρατικιστικές δράσεις, εξελίσσονται σε μόνιμο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, η οποία μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η ιστορία με τις καταλήψεις και τις εφόδους των «αλληλέγγυων» ακόμα και σε εκκλησίες, καλείται να διαχειριστεί και το θόρυβο που προκάλεσε η ιδιότυπη στήριξη του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση στους συλληφθέντες Σακκά και Σεϊσίδη.

Η Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου απόφευγαν επιμελώς να παρέμβουν στο θέμα, παρότι υπήρξε έντονη αντίδραση από τη ΝΔ, στην οποία απάντησε ο ίδιος ο βουλευτής, ο οποίος άνοιξε και το θέμα. Η απροθυμία της κυβέρνησης να μπει με οποιονδήποτε τρόπο στη δημόσια συζήτηση – καίτοι ο κ. Κυρίτσης ισχυρίζεται ότι απευθύνεται μόνο στους διαδικτυακούς «φίλους» του – είναι εμφανής. Τα πολλά καυτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η ηγεσία της κυβέρνησης σε διάφορους δεν επιτρέπουν ενασχόληση σε αυτή τη φάση με θέματα, που μόνο φθορά και θολούρα μπορούν να επιφέρουν στην εικόνα της. Άλλωστε, ακόμα προσπαθούν να μετρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση την πολιτική ζημιά που προκάλεσε η ιστορία με την έφοδο αναρχικών σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης και οι τριγμοί, που προκλήθηκαν τότε στις σχέσεις με την εκκλησία εξαιτίας της καθυστερημένης αντίδρασης των αρμόδιων υπουργών.  

Αυτή τη φορά ο κ. Κυρίτσης φαίνεται να μένει μόνος στη σύγκρουση για τους Σακκά – Σεϊσίδη, καθώς σε αντίθεση με την πλήρη στήριξη, που παρείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην αστυνομία για τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στείλει μήνυμα ότι πρόκειται για διώξεις «φρονηματικού χαρακτήρα». Μόνο «πολιτικούς κρατούμενους» δεν τους χαρακτήρισε!

Στην αρχική του ανάρτηση στο Facebook ο κ. Κυρίτσης ζητούσε αλληλεγγύη ή δίκαιη δίκη για τους δύο συλληφθέντες, αμφισβητώντας τη στράση του κράτους απέναντί τους και υιοθετώντας τις απόψεις, που περιέρχονταν σε ανάρτηση μάλλον ακροαριστερού χρήστη του διαδικτύου.

Μετά το θόρυβο, που προκλήθηκε ιδιαίτερα από τη ΝΔ, που του επέρριψε φιλικά αισθήματα προς τρομοκράτες ο κ. Κυρίτσης επανήλθε, ξεκαθαρίζοντας  ότι δεν έχει πρόβλημα με την κατηγορία του «φιλοτρομοκράτη» που του αποδίδει η ΝΔ.

«Δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλεια του ΣΥΡΙΖΑ ειναι να αλλάξει το κράτος θα προσεθετα εγω» γράφει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Και ομολογεί ότι «δεν με ενοχλει να με λεει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη, δεν είναι εκει το θέμα μου άλλωστε».

Και διαμηνύει προς αντιπολίτευση, αλλά κυρίως προς τον κρατικό μηχανισμό, την ευθύνη του οποίου έχει τώρα η δική του κυβέρνηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζοταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικα δικαιώματα, μεροληπτει υπερ όσων έχουν στοχοποιηθει απο το κράτος ακόμα και αν πολιτικα δεν συμφωνει. Οι δυο συλληφθεντες εμπίπτουν σε αυτην την κατηγορία διώξεων φρονηματικου χαρακτηρα Ο ενας διωκεται απηνως για την υποθεση «ληστες με τα μαυρα» που κατασκευσαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ με στοιχεια εις βαρος του στα όρια του γελοιου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποια ο σρζ ορθως ειχε πολεμήσει Ο Συριζα ταυτοχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομενο κράτος. Όποιος θεωρεί οτι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικες συγκρουσεις και αντιφάσεις, ή οτι υπαρχουν ευκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τί του γίνεται. Ή – ακομα χειρότερα- ξερει πολυ καλά και απλώς προτιμαει την άνεση του πληκτρολογίου».

Με μία τελευταία πενιά, ως άνθρωπος που εργάστηκε στον τύπο, ο κ. Κυρίτσης παραθέτει υστερόγραφο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«ΥΓ, προς δημοσιογράφους: Στις προσωπικες σελίδες, η ενδειξη με τα δυο ανθρωπάκια σημαινει οτι η αναρτηση δεν απευθυνεται παρα μόνο σε συγκεκριμενο κοινο που ορίζεται ως «φίλοι». Η ενδειξη μικρη υδρογειος σημαινει «γενικο κοινό». Μην τα μπερδευουμε επειδή ειναι Αυγουστος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.