ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΥΡΙΖΑ: «Η μοναδική μέριμνα που έχει η ΝΔ για την παιδεία είναι η συνέχιση της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η μοναδική μέριμνα που έχει η ΝΔ για την παιδεία είναι η συνέχιση της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης»

Την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, κατηγορεί τη ΝΔ ότι πολιτική της είναι η άνευ όρων υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων.

«Η μοναδική μέριμνα που έχει η Νέα Δημοκρατία για την παιδεία είναι η συνέχιση της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, την οποία άσκησε με εξαιρετικό ζήλο κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας, καθώς και η άνευ όρων υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι η στάση αυτή δεν εκπλήσσει γιατί «τί καλύτερο να περιμένει κανείς από το κόμμα του οποίου ο επικεφαλής, Κ. Μητσοτάκης, αποκαλεί τους μαθητές “πελάτες”; Ποιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ όταν ο βουλευτής της, Θ. Φορτσάκης, ζητά την έκδοση κουπονιών από το κράτος για την ενίσχυση των ιδιωτικών σχολείων με δημόσιο χρήμα»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «στηρίζει πλήρως την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για τον εξορθολογισμό και τον εκδημοκρατισμό του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων» και επισημαίνει ότι «οι πρακτικές της κακοπληρωμένης και ελαστικής εργασίας δεν πλήττουν μόνο τους διδάσκοντες, αλλά συνολικά την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Τα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι κοινές επιχειρήσεις, δεν είναι σούπερ μάρκετ», υπογραμμίζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «προσφέρουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και γι’ αυτό υπάγονται στις ιδιαίτερες προβλέψεις του Συντάγματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.