ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τη θέση της στην απόφαση της Κομισιόν για το προσφυγικό

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τη θέση της στην απόφαση της Κομισιόν για το προσφυγικό

Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την στάση που τηρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό. Αφορμή η στάση της ΝΔ σε ένα ζήτημα τεράστιας εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η επιβολή τιμωρητικής ρήτρας ύψους 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που αρνείται να δεχτεί ένα κράτος – μέλος.

Τα χρήματα αυτά θα κατευθύνονται στις χώρες που επωμίζονται το βάρος του προσφυγικού, μετά και την σχετική πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Επιτρόπου και στελέχους της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, ένα θέμα που συζητείται σήμερα στην Ευρώπη.

Η Κουμουνδούρου αναδεικνύει τις δηλώσεις του συντονιστή προσφυγικού της ΝΔ Πάτροκλου Γεωργιάδη στο Πρώτο Πρόγραμμα που τάχθηκε ενάντια σε αυτήν την πρόταση, και υποστηριζει οτι συντάσσεται με τις χώρες του Βίζεγκραντ και τις πιο ακραίες δυνάμεις του ΕΛΚ, όπως ο Όρμπαν, χωρίς να προτείνει με ποιο τρόπο μπορεί να επιβληθεί η εφαρμογή των συμφωνιών για το προσφυγικό και την αναλογική κατανομή των προσφύγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει δε, στον πρόεδρο της Ν.Δ. τα ακόλουθα ερωτήματα:

•    Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με αυτή τη θέση;

•    Για ποιο λόγο η ΝΔ συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των χωρών που έκλεισαν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

•    Ποια είναι η θέση της ΝΔ στο προσφυγικό εκτός από την υιοθέτηση και αναπαραγωγή εθνικιστικών θέσεων;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.