ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ για «χρυσές» κομπίνες με σίτιση προσφύγων που στήνουν στελέχη του κόμματος στις Σέρρες

ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ για «χρυσές» κομπίνες με σίτιση προσφύγων που στήνουν στελέχη του κόμματος στις Σέρρες

Ποιος είδε τη βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή και δεν τη φοβήθηκε για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο ΚΕΓΕ Σερρών! Η Σερραία βουλευτής μέσω δημόσιας τοποθέτησης στην ιστοσελίδα trustpress.gr επί του ζητήματος εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον του μέλους της Νομαρχιακής κ. Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ (!)

Η βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή, ζήτησε μέσω της ΕΡΤ Σερρών την παραίτηση του Δημήτρη Τάπα από τη Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την συμμετοχή της εταιρίας του υπευθύνου μεταναστευτικής πολιτικής του κομματικού οργάνου σε διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών σίτισης των προσφύγων στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας, που λειτουργεί στο ΚΕΓΕ Σερρών.

«Είναι θέμα ηθικής τάξης» δήλωσε η Σερραία βουλευτής, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα απόδοσης ευθυνών από το κομματικό όργανο . «Τέτοιου είδους ενέργειες δεν γίνονται αποδεχτές από την ηθική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα πρέπει να τον χαρακτηρίζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της ηγεσίας της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των προσφύγων στην πόλη των Σερρών και την λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.

Από τη πλευρά του ο  αναπληρωτής συντονιστής του κορυφαίου κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Σερρών και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Τάπας χαρακτήρισε ώς «αδικαιολόγητο» το θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες στην τοπική κοινωνία από την συμμετοχή της εταιρίας του στο διαγωνισμό.

Ο κ. Τάπας υποστήριξε πως το όλο ζήτημα αφορμή πολιτικής εκμετάλλευσης, ενώ δεν αποδέχεται ότι τίθεται ζήτημα ηθικής ευθύνης λόγω της κομματικής του ιδιότητας στο διαγωνισμό, αλλά και της συγγένειας πρώτου βαθμού που έχει με την Συντονίστρια της Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο παραίτησής του από το κομματικό όργανο. 

«Θεωρώ αδιανόητο το όλο ζήτημα να προκαλέσει ρήξη με τη Νομαρχιακή Επιτροπή» δήλωσε ο κ.Τάπας, αν και κατόπιν … «συνεννόησης» , όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, με τον Συντονιστή της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε την παραίτηση της εταιρείας του από το έργο, αφού προηγουμένως αναδείχθηκε ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου.

Για την ιστορία, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Λέσχης Αξιωματικών Σερρών διαγωνισμός με την διαδικασία των προφορικών προσφορών για την παροχή υπηρεσιών σίτισης στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών, στον οποίο ενδιαφέρον εκδήλωσαν τέσσερις εταιρείες.

Αναλυτικά η κ. Σταμπουλή δήλωσε:

«Λυπάμαι, θλίβομαι και ντρέπομαι δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε καταστάσεις που πρέπει να απολογούνται για τέτοιους χειρισμούς. Κατ αρχην να πω πως είμαι εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μου τηλεφώνησε, κανείς δεν με ρώτησε αν είμαι εδώ, κανείς δεν με ρώτησε αν πρέπει να συνεδριάσουμε. Αν συνεδρίασε η Νομαρχιακή και είπε πως άδικος είναι ο θόρυβος δεν το ξέρω.

Ούτε από τον κ. Κοτρώνη είχα κανένα τηλεφώνημα ή ενημέρωση, ούτε από τον κ. Τάπα, ούτε από κανένα, δεν ξέρω ποιος με ποιον συνεδρίασε έστω και τηλεφωνικά άρα καμία Νομαρχιακή δεν συνεδρίασε.

Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.

Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγω τώρα ακουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγω τώρα τα έμαθα.

Αυτό που ξερω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβιβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβιβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κος  Άδωνις Γεωργιάδης πήρε θέση μέσω twitter για το θέμα:

Ποια είναι η Αφροδίτη Σταμπούλη:

Η μαιευτήρας-γυναικολόγος Αφροδίτη Σταμπουλή γεννήθηκε το 1959 στις Σέρρες, όπου και κατοικεί. Είναι έγγαμη και έχει δύο ενήλικα παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του ν.815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Το 1985-86 διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Μαιών και Νοσοκόμων ν. Δράμας.

Ήταν υποψήφια με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Κομμουνιστών Ριζοσπαστών Οικολόγων στο ν. Σερρών το Νοέμβριο του 1989. Στη δεκαετία του 90 συμμετείχε σε Συλλόγους Γονέων και υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Σερρών. Συμμετείχε στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στις κινητοποιήσεις στα πλαίσια των αντισυνόδων του 2003 και στα Ευρωπαϊκά Φόρα Αθήνας και Κων/πολης ως μέλος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών. Υπήρξε μέλος της ΑΚΟΑ μέχρι την αυτοδιάλυσή της τον Ιούλιο του 2013, οπότε και εντάχθηκε στην ΑΝΑΣΑ.

Ακόμη είναι μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου και του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτικό μέλος της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών», με συμμετοχή στις τοπικές και εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις στο νομό και στο δήμο Σερρών από το 2002. Επίσης υπήρξε μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Το 2008 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, του οποίου εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο διετέλεσε την τριετία 2008-2011. Τον Ιούνιο το 2012 εκλέχθηκε βουλεύτρια Σερρών.

Στη φωτογραφία βλέπετε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.