Ρ.Σβίγκου: «Δεν έχουμε ούτε δικούς μας ούτε υποψήφιους καναλάρχες»

Ρ.Σβίγκου: «Δεν έχουμε ούτε δικούς μας ούτε υποψήφιους καναλάρχες»

Απαντήσεις σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έδωσε σήμερα σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας πως «εμείς, ούτε δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε υποψήφιους δικούς μας καναλάρχες έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε».

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σε σχέση με την συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα στον διαγωνισμό, η κ. Σβίγκου περιορίστηκε να απαντήσει πως «ο κ. Καμμένος είναι ένας πολύ έμπειρος πολιτικός άνδρας και θεωρώ ότι αν έχει στοιχεία για μαύρο χρήμα και όλα αυτά τα οποία έχει καταγγείλει στο twitter θα πρέπει να τα δημοσιοποιήσει».

«Όλες οι υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί και έχουν περάσει από το κόσκινο όλων όσα προβλέπουν οι ψηφισμένοι νόμοι. Ουδείς μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για το ποιος θα πάρει ή δεν θα πάρει άδεια. Ο νόμος είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να τηρηθεί» υπογράμμισε σχετικά η κ. Σβίγκου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε τα επιχειρήματα που έχει επικαλεστεί η κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τέσσερις προς το παρόν, τηλεοπτικές άδειες, που θα αφορούν σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, και ποικίλου προγράμματος υψηλής ευκρίνειας:

«Οι 4 άδειες είναι ο αριθμός που ανταποκρίνεται αυτή την στιγμή και στη διαφημιστική πίτα και στο πόσα κανάλια μπορεί να σηκώσει σήμερα η αγορά. Γιατί το προηγούμενο τηλεοπτικό τοπίο, για να μπορέσει να επιβιώσει, δανειζόταν χρήματα τα οποία δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΕΣΡ δεν «καταργήθηκε», αλλά δεν έχει συγκροτηθεί μετά από τρεις προσπάθειες, «με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας» που «προσπάθησε να μπλοκάρει και τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ ώστε να μπλοκάρει τη διαδικασία της αδειοδότησης». Άλλωστε, «στο πρόσφατο παρελθόν, με το νόμο Ρουσόπουλου, δεν θυμάμαι να είχε γίνει τόσο μεγάλη αναστάτωση, που ο υπουργός διατηρούσε το δικαίωμα με μια απλή υπουργική απόφαση να αποφασίσει για το ποιος είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών. Τώρα ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών αποφασίστηκε μέσα από τη Βουλή…»

Στην πραγματικότητα, «το πρόβλημα όσων μιλάνε για τον αριθμό των αδειών, δεν είναι το πόσες θα είναι αυτές, αλλά το αν θα υπάρξει τελικά διαγωνισμός ή όχι» τόνισε η κ. Σβίγκου. Με τον διαγωνισμό «δίνεται τέλος στο καθεστώς ανομίας και παρατάσεων προσωρινών αδειών» – ένα καθεστώς, που «κάποιοι έχουν συμφέρον να συντηρηθεί και δεν θέλουν να υπάρξει καμία διαδικασία αδειοδότησης. «Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…» τόνισε.

Τέλος, για τους εργαζόμενους στα κανάλια που μπαίνουν αυτή τη στιγμή στη διαδικασία αδειοδότησης, η κ. Σβίγκου υπενθύμισε πως ο νόμος κατοχυρώνει – παρά την αντίρρηση της ΝΔ – ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στα τέσσερα κανάλια, τα 400 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χύνονται πολλά κροκοδείλια δάκρυα από τον πολιτικό κόσμο σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων στα κανάλια που μπαίνουν στη διαδικασία της αδειοδότησης, την ίδια στιγμή που δεν υπήρχε η ίδια ευαισθησία όταν εργαζόμενοι έμεναν απλήρωτοι μήνες και έχαναν τα χρήματά τους. Δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη του MEGA. κανένας από τους εργαζόμενους του Mega δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για το  λόγο για τον οποίον δεν έχουν πληρωθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες» τόνισε η κ. Σβίγκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.