ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Ευάγγελος Χ. Κακαβογιάννης ήταν γενναίος και σεμνός σε όλη του τη ζωή»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Ευάγγελος Χ. Κακαβογιάννης ήταν γενναίος και σεμνός σε όλη του τη ζωή»

«Ο Ευάγγελος Χ. Κακαβογιάννης έφυγε με τη γενναιότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτήριζε σε όλη του τη ζωή», τονίζει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας μαζί με τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος τις ευχαριστίες όλων για την προσφορά του στην επιστημονική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Στην ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Ευάγγελου Κακαβογιάννη αναφέρει ότι η ελληνική αρχαιολογία πενθεί για την απώλεια ενός λαμπρού επιστήμονα και εξαίρετου ανθρώπου και σημειώνει πως «ο θάνατός του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό για την Αρχαιολογική Υπηρεσία, στην οποία υπηρέτησε από πολλές θέσεις και σε πολλές διαφορετικές περιοχές αφήνοντας παντού το στίγμα της εργατικότητας και της μεθοδικής προσέγγισης στην αρχαιολογική έρευνα».

Τονίζει, ότι ο Ευάγγελος Κακαβογιάννης «με το παράδειγμά του, γαλούχησε νεότερες γενιές ελλήνων αρχαιολόγων αναδεικνύοντας την ανάγκη για την άμεση προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων, παράλληλα με τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε για τη σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τις τοπικές κοινωνίες, τους θεματοφύλακες αυτής της παράδοσης». Επισημαίνει, ότι η πολυετής έρευνά του για την οργάνωση της εκμετάλλευσης των μεταλλείων αργύρου στη Λαυρεωτική, άνοιξε καινούριους δρόμους στη μελέτη μιας διαφορετικής όψης της κλασσικής αρχαιότητας και πως ο Ευάγγελος Χ. Κακαβογιάννης ανέδειξε τη σπουδαιότητα των λαυρεωτικών εργαστηρίων μετάλλου ως πηγής ισχύος και οικονομικής δύναμης, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της αρχαίας Αθήνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν δίστασε σε δύσκολες εποχές για την αρχαιολογική έρευνα να υπερασπιστεί με σθένος και παρρησία τον δημόσιο και αναπαλλοτρίωτο χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς συγκρουόμενος με πολυποίκιλα συμφέροντα, που αντιμετώπιζαν τα αρχαιολογικά ευρήματα ως περιττό βάρος και εμπόδιο για την στρεβλή ανάπτυξη», τονίζει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει, πως «ο ίδιος ποτέ δεν έπαψε να υποστηρίζει, ότι τα αρχαία αποτελούν δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει, με την  έρευνα και επιστημονική τεκμηρίωση, να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου». Αναφέρει επίσης ότι «το πολυσχιδές επιστημονικό του έργο, που εκτείνεται από μελέτες του από την μυκηναϊκή εποχή έως τον Ρήγα Φεραίο και την μελέτη τοπωνυμίων της Λαυρεωτικής, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την επιστημονική κοινότητα και όλους όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.