ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρ.Σβίγκου: «Η κυβέρνηση τόλμησε να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο»

Ρ.Σβίγκου: «Η κυβέρνηση τόλμησε να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο»

«Η κυβέρνηση τόλμησε αυτό που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες, που ήταν να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με προκήρυξη διαγωνισμού», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε παρέμβασή της στην τηλεόραση του Σκάι.

Αναφερόμενη στον διαγωνισμό, η κ. Σβίγκου είπε ότι «τίθεται τέλος σε μία κατάσταση διαπλοκής, ανομίας και ομηρίας του τηλεοπτικού τοπίου από συμφέροντα, τα οποία δεν κλήθηκαν ποτέ να πληρώσουν για τις άδειές τους». Επίσης, σημείωσε πως από το 2010, σύμφωνα με το ΣτΕ, η λειτουργία των καναλιών προσέβαλε το δημόσιο συμφέρον και η κατάσταση αυτή πρέπει να τελειώσει. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στο Σκάι, η κ. Σβίγκου προκάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, να απαντήσει εάν το κόμμα του αναγνωρίζει τελικά τον διαγωνισμό και εάν υπόσχεται να δώσει περισσότερες άδειες.

Η παραβίαση των αποφάσεων του ΣτΕ και του Συντάγματος

«Υπήρχαν συνεχιζόμενες παρατάσεις προσωρινών αδειών, δεν υπήρχε διαγωνισμός», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως συνιστά παρανομία το γεγονός ότι δεν έγινε σεβαστή η επιταγή του Συντάγματος και οι αποφάσεις του ΣτΕ που έλεγαν να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς ανομίας.

Η κ. Σβίγκου επεσήμανε ότι όλες οι προσπάθειες να κηρυχτεί ο νόμος της κυβέρνησης για τις άδειες, είτε αντισυνταγματικός, είτε μη σύμφωνος με το κοινοτικό δίκαιο, έχουν απορριφθεί. Ειδικά για το προσφάτως ψηφισμένο θεσμικό πλαίσιο, όμως, υποστήριξε ότι είναι ένας νόμος που δεν έχει κανένα παραθυράκι και καμία μαύρη τρύπα, για την οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντισυνταγματικός. Κάλεσε, δε, κόμματα και δημοσιογράφους που προκαταλαμβάνουν ότι ο νόμος θα βγει αντισυνταγματικός από τα δικαστήρια, να κάνουν την αυτοκριτική τους και όταν έρθει η ώρα να πουν ότι έσφαλαν που έλεγαν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. «Ο νόμος δεν είναι αντισυνταγματικός και θα το δείτε και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ. Αυτό που ήταν αντισυνταγματικό, ήταν η λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν συμμορφωθεί σε αυτήν την απόφαση και ότι η ΝΔ μπλόκαρε, επίσης, τρεις φορές τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Έγιναν τρεις προσπάθειες στη διάσκεψη των προέδρων για να υπάρξει η απαραίτητη δυνατή συναίνεση για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Τρεις προσπάθειες. Ο κ. Τραγάκης, τότε, είχε πει το αμίμητο στη Βουλή, “όσες προσπάθειες να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε”», παρατήρησε η κ. Σβίγκου.

Η αλλαγή θέσης της ΝΔ

«Οι μόνοι που έκλεισαν κανάλια ήταν η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, ο οποίος έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση εν μια νυκτί», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος επίσης ήταν φιλοξενούμενος στην τηλεόραση του Σκάι, υπογράμμισε ότι το κόμμα του πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν τελικά αναγνωρίζει τον διαγωνισμό, που τελειώνει τις επόμενες ώρες, «γιατί ο κ. Κουμουτσάκος μέσα σε δύο εβδομάδες έχει πει διαφορετικά πράγματα».

Ήταν, πάντως, χαρακτηριστικός ο διάλογος ανάμεσα στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Καραγκούνη, όταν η κ. Σβίγκου τον κάλεσε να αποσαφηνίσει έαν το κόμμα του αναγνωρίζει τον διαγωνισμό.

Ρ. ΣΒΙΓΚΟΥ: Κατ’ αρχήν θα ήθελα να μας παρουσιάσετε και ποια είναι αυτή τη στιγμή η πρόταση της ΝΔ. Εσείς θα επαναφέρετε τι; Τον διαγωνισμό τον αναγνωρίζετε; Τον διαγωνισμό, ο οποίος τελειώνει τις επόμενες ώρες θα τον αναγνωρίσετε;

Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Εμείς θα δράσουμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο…

Ρ. ΣΒΙΓΚΟΥ: Άρα θα αναγνωρίσετε τον διαγωνισμό… Γιατί ο κ. Κουμουτσάκος μέσα σε δύο βδομάδες έχει πει διαφορετικά πράγματα…

Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Υπάρχει η εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς τη διοίκηση και υπάρχει και η συνέχεια του κράτους.

Ρ. ΣΒΙΓΚΟΥ: Άρα θα αναγνωρίσετε τον διαγωνισμό. Χαίρομαι που το λέτε… Νέες άδειες θα δώσετε;…

Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Βεβαίως…

Ρ. ΣΒΙΓΚΟΥ: Πόσες τον αριθμό…

Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Ουκ έστιν αριθμός… Δεν ζούμε στη Σοβιετική Ένωση…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει το μέλλον των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν θα αναδειχθούν πλειοδότες, σημείωσε πως όταν η κυβέρνηση θέσπιζε το μίνιμουμ των 400 εργαζομένων, ως κριτήριο για να μπορέσει οποιοδήποτε κανάλι να δανειοδοτηθεί, η ΝΔ έλεγε στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, ότι δεν μπορεί να προσβάλλει το διευθυντικό δικαίωμα και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέσει τέτοιο κριτήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.