Σ.Φάμελλος: «Βήμα Δημοκρατίας για τη χώρα μας ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες»

Σ.Φάμελλος: «Βήμα Δημοκρατίας για τη χώρα μας ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες»

«Βήμα Δημοκρατίας για τη χώρα μας» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Κάλεσε δε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει τις παλινωδίες και να αποδεχθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «που φέρνει σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο».

«Μετά από 27 χρόνια εφαρμόζεται το Σύνταγμα και το συνολικό αποτέλεσμα των σχολίων και παρατηρήσεων που μπορεί να κάνει κάποιος γι αυτόν τον διαγωνισμό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, μετά από 27 χρόνια έκανε τον διαγωνισμό για τις άδειες. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν είχαν το πολιτικό μέγεθος για να φροντίσουν να εφαρμόσουν το Σύνταγμα είτε είχαν σχέσεις διαπλοκής, συνεργασίας, μ’ ένα σύστημα ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, που τους επέτρεπε να παραμένει η ανομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση κατάφερε να υλοποιήσει έναν πολύ δύσκολο διαγωνισμό και να μεγιστοποιήσει το όφελος προς τον δημόσιο προϋπολογισμό» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια λειτουργίας, λέγοντας: «Αυτό το υποκριτικό ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τους εργαζόμενους του Τύπου ξεπερνάει τα όρια, όταν επί Νέας Δημοκρατίας έκλεισε -αν δεν κάνω λάθος- το Flash, το Καρφί, η Ελευθεροτυπία, το Alter. Για να μην πω ότι με μία απόφαση υπουργού έκλεισε όλη η ΕΡΤ και 2.500 εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο».

«Εμείς δεν έχουμε βάλει απλά τέσσερα κανάλια. Έχουμε κανάλια που έχουν τραπεζική και φορολογική ενημερότητα και τώρα θα ξεκινήσει ένας εξαντλητικός έλεγχος του πόθεν έσχες» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, ενώ ερωτηθείς για το τι θα γίνει εάν προκύψουν προσκόμματα στη διαδικασία του αναλυτικού ελέγχου, απάντησε: «Ό,τι προβλέπει η νομιμότητα. Δεν πρόκειται να κάνουμε χατίρι σε κανέναν. Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε καναλάρχες, διότι δεν θέλουμε να έχουμε την κατάντια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τελικά υπέκυψαν στους καναλάρχες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλουν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία συγκρότησης της ανεξάρτητης αυτής Αρχής και σημείωσε: «Έχουμε καλέσει την αντιπολίτευση να συμφωνήσει να δημιουργηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης […] Εκβίασαν την ελληνική Πολιτεία τα κόμματα της αντιπολίτευσης· τρεις φορές αρνήθηκαν να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή, γιατί πολύ απλά σκόπευαν να αφήσουν τα προνόμια στους καναλάρχες της διαπλοκής του παρελθόντος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.