ΣΥΡΙΖΑ: «Η εποχή της κυριαρχίας του «τριγώνου της διαπλοκής» έλαβε τέλος»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η εποχή της κυριαρχίας του «τριγώνου της διαπλοκής» έλαβε τέλος»

«Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, το τίμημα υπέρ του Δημοσίου υψηλότατο και εκτέθηκαν εκείνοι που όλο το προηγούμενο διάστημα έδιναν μάχες υπέρ της διαπλοκής», είναι η απάντηση που έδωσε απόψε η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κανείς εργαζόμενος που θα βρεθεί σε καθεστώς επισφάλειας ή ανεργίας, έστω και προσωρινά, μέχρι τη συνολική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, να μην μείνει απροστάτευτος.

«Η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, η ενίσχυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, καθώς και η εμβάθυνση της δημοκρατίας αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συνιστά ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα για την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μετά από δεκαετίες παρανομίας και ασυδοσίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα η Κουμουνδούρου σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «μετά από έναν αδιάβλητο, αντικειμενικό διαγωνισμό, με υψηλότατο τίμημα υπέρ του Δημοσίου, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να κάνει ό, τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν θέλησαν, είτε δεν κατόρθωσαν, είτε δεν διανοήθηκαν καν να πράξουν» και πως «η επιτυχής έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας διέψευσε πανηγυρικά και εξέθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως τη ΝΔ, η οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή έδινε μάχες υπέρ της διαπλοκής».

«Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, να το πάρουν πια απόφαση ότι η εποχή της κυριαρχίας του «τριγώνου της διαπλοκής» έλαβε τέλος, και να πάψουν να παρακωλύουν την διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί να σταματήσουν να υποκρίνονται όσοι κραυγάζουν υπέρ χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, όσοι οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, με την πολιτική τους, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. «Θυμόμαστε τη σιωπή τους όταν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απολύονταν ή έμεναν επί μήνες απλήρωτοι. Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα ότι προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το έκανε κι εδώ, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των σταθμών, μίνιμουμ αριθμό θέσεων εργασίας, αλλά και την απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, σε έναν τομέα όπου η ασυδοσία και η παραβίαση των δικαιωμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο. Πράγμα που ενόχλησε κάποιους σημερινούς καναλάρχες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όμως σημειώνει «την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση οφείλει να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κανείς εργαζόμενος που θα βρεθεί σε καθεστώς επισφάλειας ή ανεργίας, έστω και προσωρινά, μέχρι τη συνολική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, να μην μείνει απροστάτευτος. Θα πρέπει να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες αρωγής, ενίσχυσης και στήριξης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.