ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΣΥΡΙΖΑ: «Η εταιρεία «Άτλας» δεν είναι οφσορ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η εταιρεία «Άτλας» δεν είναι οφσορ»

Αμηχανία, εκνευρισμός και ειρωνείες χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις αποκαλύψεις για την ύπαρξη offshore εταιρείας στο μετοχολόγιο της Αυγής αλλά και για το δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2009 με εγγυήσεις ισάξιες του… αέρα.

Είναι ενδεικτική η καθυστερημένη απάντηση που επιχείρησε να δώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς στις βαρύτατες καταγγελίες που εξαπέλυσαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μαντάς επιχείρησε να αποφύγει το μείζον ζήτημα νομικής και ηθικής τάξης που ανακύπτει από την απόκρυψη του φυσικού προσώπου που κατέχει το 2,5% των μετοχών της Αυγής μέσω εξωχώριας εταιρείας, μέσω ωμής ειρωνείας και κοροϊδίας των συναδέλφων του. 

«Η εταιρεία έχει όνομα. Λέγεται «Ατλας» και έχει έδρα την Λευκωσία. Δεν είναι offshore και εσείς που είστε δαιμόνιοι θα ψάξετε και θα μας πείτε ποιος είναι από πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Έσπευσε δε να παρατηρήσει όσους «τολμούν» να αμφισβητούν την «Αυγή» λέγοντας ότι «έχει ιστορική πορεία και βαριά κληρονομία» ενώ επιχείρησε να «κρύψει» τα «άπλυτα» που αποκαλύπτονται για το κομματικό μέσο του ΣΥΡΙΖΑ με προπέτασμα καπνού για τον νέο νόμο των τηλεοπτικών αδειών. 

«Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της συστημικής αντιπολίτευσης σχεδόν μας απείλησαν ότι αν ξαναπούμε για θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ θα είμαστε ψεύτες. Έλεος. Δεν μπορείτε φαίνεται να χωνέψετε, να συνειδητοποιήσετε ότι είμαστε στην επόμενη ημέρα. Είμαστε στην επόμενη ημέρα που μετά από 27 χρόνια δόθηκαν επιτέλους νόμιμες άδειες…» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, για την ύπαρξη εξωχώριας εταιρείας στο μετοχολόγιο της Αυγής είπε «μας λένε ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το περίφημο 2,5% ποιος είναι ο φοβερός τύπος που από τις ανανεώσεις μετοχικού κεφαλαίου έβαλε το φοβερό ποσό των 100 χιλ. ευρώ. Δεν θα ησυχάσουν. Η εταιρεία έχει όνομα Ατλας και έχει έδρα την Λευκωσία. Δεν είναι οφσορ και εσείς θα το βρείτε που είστε δαιμόνιοι στο χώρο σας και θα μας το πείτε το όνομα».

«Ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 40% και βεβαίως ενδιαφέρεται και δεν έχει παραβιαστεί ο νόμος» συνέχισε για να προσθέσει «γνωρίζετε ότι τα στελέχη, μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης για δραστηριότητες ενισχύουμε τα  έντυπα της Αριστεράς και συνδράμουν και σε αυτό το έντυπο».

Αναφορικά με το δάνειο υποστήριξε ότι «ήταν ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και λήφθηκε σε παλαιότερη εποχή 2008-2009 και όπως είπε ο κ. Στούμπος δείτε τους ισολογισμούς. Την ίδια περίοδο ο ευρύτερος δημόσιος τομέας χρωστούσε πάνω από 2 εκατ. ευρω στην Αυγή. Η Εθνική ενέκρινε ότι η εταιρεία μπορεί να πληρώσει 15 χιλ ευρώ κάθε μήνα για το δάνειό της».

Ο ίδιος έσπευσε να μιλήσει και για την επόμενη ημέρα που δημιουργείται στον κλάδο των εργαζομένων σε ΜΜΕ ομολογώντας ότι ο κίνδυνος της ανεργίας είναι υπαρκτός. «Υπήρξε σήμερα συνάντηση των υπουργών Επικρατείας και Εργασίας με τους εκπροσώπους των ανθρώπων που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία ώστε να υπάρξει δέσμη μέτρων».

Από την άλλη πλευρά η κυρία Νίκη Κεραμέως (ΝΔ) είπε προς τον κ. Μαντά ότι «Δεν ακούσαμε απάντηση για το ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο πίσω από την οφσορ η οποία εμφανίζεται στο μετοχολόγιο της Αυγής. Ο νόμος επιβάλει την ονομαστικοποίηση των μετόχων εκτός αν η χώρα που βρίσκεται η έδρα της εταιρείας προβλέπει διαφορετικά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Κύπρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.