ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Παπαδημούλης: Ζητά από την Κομισιόν να ληφθούν έκτακτα μέτρα για τις πλημμυροπαθείς περιοχές

Δ.Παπαδημούλης: Ζητά από την Κομισιόν να ληφθούν έκτακτα μέτρα για τις πλημμυροπαθείς περιοχές

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Πελοπόννησο και τον Δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Στην ερώτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρεται στις ανυπολόγιστες καταστροφές που σημειώθηκαν σε υποδομές, οδικούς άξονες, δρόμους και σπίτια, καθώς και στις ζημιές που υπέστησαν η αγροτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά πληροφορίες για το «κατά πόσον η Κομισιόν διατίθεται να επισπεύσει τη διαδικασία ενεργοποίησης των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε., λαμβάνοντας υπόψη και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», ενώ ζητά και λεπτομέρειες για δυνατότητες επιπλέον έκτακτης ενίσχυσης από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά να προβλεφθεί η λήψη έκτακτων μέτρων αποζημίωσης των πληγέντων τοπικών γεωργών και κτηνοτρόφων. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Έλληνας Ευρωβουλευτής είχε συνυπογράψει και στηρίξει δύο τροπολογίες στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, μέσω των οποίων έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα στις χώρες οι οποίες θα πρέπει να δικαιούνται στήριξης (προληπτικών μέτρων άλλα και μέτρων αντιμετώπισης) έπειτα από μεγάλες φυσικές καταστροφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.