ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ. Φάμελλος: «Δεν είναι δυνατόν ακόμα και ένα περίπτερο να χρειάζεται άδεια και όχι ένα τηλεοπτικό κανάλι»

Σ. Φάμελλος: «Δεν είναι δυνατόν ακόμα και ένα περίπτερο να χρειάζεται άδεια και όχι ένα τηλεοπτικό κανάλι»

Η εξεταστική επιτροπή, που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, συνδυάζεται και με την τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών συχνοτήτων, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος.

«Δεν είναι δυνατόν μία μικρή βιοτεχνία ή ακόμα και ένα περίπτερο, να χρειάζεται άδεια και να μην έχει άδεια ένα τηλεοπτικό κανάλι» είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη «να αποκατασταθεί η ισονομία και στον δανεισμό, γιατί αυτό πλήττει και την επιχειρηματικότητα συνολικά και εμείς θέλουμε ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης να αισθάνεται η επιχειρηματικότητα ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη δανειοδότηση, δε χρειάζεται να ξέρεις έναν βουλευτή, για να πάρεις δάνειο, ή ένας υπουργός να πιέσει μία τράπεζα».

«Και οι ίδιοι οι δανειοδοτούμενοι, τα ΜΜΕ που πήραν τα δάνεια, να παραδεχθούν ότι υπήρξε αθέμιτος ανταγωνισμός, ότι υπήρξαν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ότι δόθηκαν δάνεια με αέρα εκατομμυρίων ευρώ, και ότι υπήρχε -χθες ο κύριος Κουρτάκης παραδέχθηκε ότι υπήρχε- αυτό το λεγόμενο τρίγωνο, η σύνδεση δηλαδή της πολιτικής εξουσίας με τις τράπεζες και τα κανάλια, έτσι ώστε να δίνονται δάνεια από τις τράπεζες στα κανάλια και τα κανάλια να υπηρετούν το πολιτικό σύστημα» εξήγησε ο κ. Φάμελλος για τις επιδιώξεις της εξεταστικής επιτροπής.

«Είναι διπλός ο ρόλος: από τη μία μεριά να βρούμε να αποκαλύψουμε το τι γινόταν και το ποιες ευθύνες υπήρχαν και να αποδοθούν, αλλά από την άλλη μεριά να κάνουμε το νομικό μας σύστημα τέτοιο, που να μην επιτρέπει να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα» είπε.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της κυβέρνησης στη φετινή ΔΕΘ ο βουλευτής σημείωσε ότι «η έκθεση αποτελεί κομβικό σημείο στον οικονομικό και πολιτικό προγραμματισμό όλων των κυβερνήσεων της χώρας, άρα, πιστοί σε αυτή την παράδοση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, θέλουμε να συνδυάσουμε αυτή την έκθεση με την υλοποίηση του στοιχήματος της δίκαιης ανάπτυξης, πρακτικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας, έτσι ώστε να αποτελεί στοιχείο μίας δίκαιης κοινωνίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.