Συνεχίζονται οι «ζυμώσεις» ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο

Συνεχίζονται οι «ζυμώσεις» ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς ένα μήνα πριν το δεύτερο Συνέδριο το οποίο και έχει προγραμματιστεί για τις 13-16 Οκτωβρίου.

Όλες οι τάσεις βρίσκονται «επί ποδός» και επεξεργάζονται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθουν σε μία «κορυφαίας σημασίας κομματική διαδικασία», όπως λένε, που θα περιλαμβάνει μια σοβαρή αποτίμηση για την κυβερνητική πορεία του κόμματος, το ρόλο του και τα πολιτικά επίδικα από δω και στο εξής. 

Αρχές Οκτωβρίου πανελλαδική σύσκεψη από τους «53»

Όπως αποκαλύπτει το iefimerida η ομάδα των «53» έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο κλειστές συναντήσεις και ετοιμάζεται για την δεύτερη πανελλαδική συνδιάσκεψη (η πρώτη έγινε τον περασμένο Μάρτιο), που θα λάβει χώρα περίπου δέκα μέρες πριν το συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της τάσης εστιάζουν στα εξής τρία βασικά ζητήματα:

• Το κυβερνητικό έργο να κινείται με βάση  την αναδιανομή πόρων για τους ασθενέστερους, με στόχο την απεγκλωβισμό από το μνημόνιο

• Παρά τα αναγκαία- όπως λένε- ανοίγματα στη Σοσιαλδημοκρατία, η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει η Ριζοσπαστική Αριστερά

• «Ναι» στις τάσεις, όχι όμως ως φράξιες αλλά ως ιδεολογικά ρεύματα

Την Πέμπτη η …μάζωξη της «Πλατφόρμας ‘10»

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Λεωνίδου θα μαζευτούν την Πέμπτη τα μέλη της «Πλατφόρμας ‘10», γνωστής και ως τάσης των Παπαδημούλη- Μπαλάφα- Δούρου. 

Σε αυτήν μετέχει ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης όπως και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Την Παρασκευή συνεδριάζει και η Ενωτική Κίνηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, την προσεχή Παρασκευή- και ένα εικοσιτετράωρο πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και της Ενωτικής Κίνησης. Πρόκειται για την κατ’ εξοχήν προεδρική ομάδα καθώς σε αυτήν μετέχουν -πέρα από πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού- , ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας Στέλιος Παππάς, και τα στελέχη Νίκος Σκορίνης, Κώστας Πουλάκης κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.