ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρ. Σβίγκου: «Ο κόσμος της εργασίας αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί»

Ρ. Σβίγκου: «Ο κόσμος της εργασίας αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί»

«Ο κόσμος της εργασίας αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, και περιμένει ακόμα πολλά. Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Για το ζήτημα του χρέους η κ. Σβίγκου τονίζει ότι «το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές και συμφωνημένο και περιμένουμε να τηρηθεί» και προσθέτει, πως «η έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει επιτέλους ξεκινήσει, και αποτελεί επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης, που μάλλον ενοχλεί αυτούς που έβγαζαν πύρινους λόγους για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πολιτική αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι, «οι πολίτες διαθέτουν και γνώση και κρίση, οπότε αντιλαμβάνονται ποιος τηρεί την νομιμότητα, δίνοντας με απόλυτη διαφάνεια τηλεοπτικές άδειες, αλλά και ποιος προασπίζεται τα συμφέροντά τους, χρηματοδοτώντας με τα 246 εκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στα δημόσια ταμεία ανάγκες του κοινωνικού κράτους».

Ερωτώμενη για επιθέσεις κορυφαίων στελεχών εναντίον δημοσιογράφων, η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι «τα πολιτικά πρόσωπα συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο, ασκούν κριτική και, άρα, αναμενόμενα, τους ασκείται και κριτική», σημειώνοντας, πως «ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου και η ευγενική συμπεριφορά είναι στοιχεία που όλοι κι όλες οφείλουμε να επιδιώκουμε».

Παράλληλα αναφέρει, ότι «το κοινό καλό επιτάσσει να πατάσσεται η διαφθορά, η κατασπατάληση δημοσίων πόρων, η διαπλοκή, τα ιδιοτελή συμφέροντα» και προσθέτει ότι «όλως τυχαίως, όσοι και όσες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί, έχουν γίνει αντικείμενο χλεύης και κριτικής για την εμφάνισή τους ή την φρασεολογία τους, είναι οι ίδιοι που έχουν προσπαθήσει να πατάξουν τέτοια φαινόμενα ανομίας και διαπλοκής».

Αναφερόμενη τέλος στη σχέση κόμματος και κυβέρνησης η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι, «ο ρόλος ενός αριστερού κόμματος είναι να γεφυρώνει τις κοινωνικές ανάγκες με την κυβερνητική εξουσία, να μεταφέρει τη φωνή της κοινωνίας στην κυβέρνηση» και σημειώνει πως, «η άσκηση εποικοδομητικής κριτικής σε επιμέρους ζητήματα είναι η καλύτερη μορφή στήριξης, εφόσον εντοπίζει παραλείψεις, καθυστερήσεις ή αστοχίες στην εφαρμογή ενός κοινά συμφωνημένου σχεδίου διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.