ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζει τακτικά την διάκριση ρόλων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζει τακτικά την διάκριση ρόλων»

Για διγλωσσία απέναντι στις εκδηλώσεις ξενοφοβίας κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να αποφασίσει, «εάν θα συνταχθεί με την Ευρώπη της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, ή με τις ακραίες, ξενοφοβικές φωνές που τρέφουν την μισαλλοδοξία».

«Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, εφαρμόζεται συστηματικά η τακτική της διάκρισης ρόλων. Από τη μια, οι κ. Μητσοτάκης και Κουμουτσάκος, κάνουν δηλώσεις περί αντιρατσισμού. Από την άλλη, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπαρίστανται και χαιρετίζουν πρόσωπα και κινητοποιήσεις ακροδεξιών και ρατσιστών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα επισημαίνει, παράλληλα, ότι «μετά την έμπρακτη στήριξη του Δημάρχου Ωραιοκάστρου από πληθώρα στελεχών της ΝΔ, με επικεφαλής τους κ. Βορίδη και Κυριαζίδη, ο κ. Χ. Αθανασίου απέστειλε χαιρετισμό σε κινητοποίηση, η οποία είχε και την στήριξη της αυτοαποκαλούμενης “Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου”, συμπαριστάμενος “στον αγνό αγώνα για τη διάσωση της Λέσβου”, κατά τη διάρκεια της οποίας ξυλοκοπήθηκαν τρεις νεαρές γυναίκες. Την ίδια στιγμή, η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, υιοθετώντας μια κατασκευασμένη είδηση από ακροδεξιά ΜΜΕ, σπέρνει τον πανικό και υποδαυλίζει βίαιες αντιδράσεις εναντίον προσφύγων».

Καλεί, δε, τον κ. Μητσοτάκη «να αποφασίσει, επιτέλους. Θα συνταχθεί με την Ευρώπη της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, ή με τις ακραίες, ξενοφοβικές φωνές που τρέφουν την μισαλλοδοξία; Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.