ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δ. Παπαδημούλης: «Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο – Από την ΕΕ βοηθώ περισσότερο την κυβέρνηση και τη χώρα»

Δ. Παπαδημούλης: «Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο – Από την ΕΕ βοηθώ περισσότερο την κυβέρνηση και τη χώρα»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε «Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο. Χρειάζεται μία κυβέρνηση με ακόμη μεγαλύτερη συνοχή, αποτελεσματικότητα και με συμμετοχή ικανών και έντιμων προσώπων, πέραν εκείνων που ανήκουν στα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση. Ανθρώπους που να είναι έτοιμοι να δουλέψουν για τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

«Προσωπικά, να πω ότι από το Ευρωκοινοβούλιο, όπου ήδη βρίσκομαι, βοηθώ περισσότερο και την κυβέρνηση και τη χώρα», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σε ό,τι αφορά την απομείωση του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε: «Έχουν αυξηθεί οι παίκτες, οι παράγοντες που θέλουν την αποσαφήνιση των μέτρων και τρόπων, με τους οποίους θα προχωρήσει η ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους πριν από το τέλος του 2016. Από τις 24 Μαΐου υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Eurogroup για το θέμα του ελληνικού χρέους. Εσπασε το ταμπού ότι είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται τίποτε. Στην απόφαση προβλέπονται βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα με εφαρμογή μετά το 2018 και μακροπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα εξεταστούν αργότερα».

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε: «Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, που ήδη ετοιμάζονται, θα υιοθετηθούν πριν το τέλος του 2016. Τα μεσοπρόθεσμα έχουν αρχίσει να συζητώνται παρασκηνιακά και εκτιμώ ότι η ελληνική απαίτηση, αλλά και του ΔΝΤ, να μεταφραστούν σε νούμερα για τη διευκόλυνση της απόφασης του Ταμείου σχετικά με τη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα, έχει κερδίσει έδαφος, καθώς, πλήν Σόιμπλε, όλες οι άλλες πλευρές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σπρώχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Και εξηγούμαι, η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΤτΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.