ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Α.Τσίπρας: Δε δόθηκαν απαντήσεις απο το κ.Μητσοτάκη

Α.Τσίπρας: Δε δόθηκαν απαντήσεις απο το κ.Μητσοτάκη

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διάβασε την ομιλία του σαν να μην τρέχει τίποτα», παρά τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πει αν υπήρξε «σκάνδαλο Siemens», αλλά και να αναφερθεί στα «θαλασσοδάνεια της Ν.Δ.».

«Αντίθετα φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε την περιβόητη ιστορία για το Πόθεν έσχες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη».Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ..

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του , έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς». Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών. «Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ.

«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται από τράπεζες, αλλά από ΔΟΥ σε συνεργασία με δήμους. Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση να προστατέψει την α’ κατοικία για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. «Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο Πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το Δημόσιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.