ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ.Κατρούγκαλος: Παραπληροφόρηση η μείωση του κατώτατου μισθού

Γ.Κατρούγκαλος: Παραπληροφόρηση η μείωση του κατώτατου μισθού

Διέψευσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ότι θα υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την κοινωνική οικονομία.

«Ο σχετικός θόρυβος που δημιουργείται ακόμα και σήμερα, ακόμη και τώρα, από τον Τύπο στο γνωστό νέφος παραπληροφόρησης που καλλιεργείται ότι τάχα, στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης, θα μειωθεί ακόμη ο κατώτατος μισθός είτε θα εισαχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ανήκει στη φαντασία των συντακτών τους», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι «ο μισθός πρέπει να επιστρέψει στα χέρια των κοινωνικών εταίρων».

«Ειδικά επί του υποκατώτατου μισθού των νέων ή οποιουδήποτε άλλου υποκατώτατου μισθού, δεν τίθεται θέμα επιλογής με βάση τις κοινές πρακτικές. Τίθεται θέμα νομιμότητας, έχουμε ήδη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων που θεωρεί τη σχετική μνημονιακή ρύθμιση αντίθετη στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και ενημέρωσε πως στη διαπραγμάτευση «δεν είναι από τα θέματα που θα συζητήσουμε. Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η ρύθμιση είναι παράνομη και δε μπορεί να εφαρμοστεί».

Ακόμη ο Γ. Κατρούγκαλος ζήτησε την συνδρομή των κομμάτων για την «αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων» και επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάλεσε τη Ν.Δ. να δηλώσει αν υποστηρίζει την θέση των κοινωνικών εταίρων για την αναστροφή της απορρύθμισης ή αν επιμένει στην πρόταση που έκανε στη ΔΕΘ «κατά την οποία θα πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.