ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μείωση μελών της ΚΕ στα 151 ψήφισαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Μείωση μελών της ΚΕ στα 151 ψήφισαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξης Τσίπρα, η συζήτηση μετατοπίζεται στις διαδικασίες.

Κατατέθηκαν τρεις προτάσεις σχετικά με την νέα Κεντρική Επιτροπής:

    Εκ μέρους της πλειοψηφίας το μέλος της ΠΓ Νίκος Παυλίδης πρότεινε η Κεντρική Επιτροπή να μειωθεί στα 151 μέλη, με ποσόστωση φύλου το 1/3 των μελών της ΚΕ (δηλαδή 50 μέλη αν αποφασιστεί ότι το σύνολο μελών θα είναι 151), ποσόστωση κυβερνητικών στελεχών 25% (υπουργοί και αμειβόμενοι σε κυβερνητικές θέσεις και οργανισμούς).

    Εκ μέρους των 53 το μέλος της ΠΓ Μιχάλης Υδραίος πρότεινε η ΚΕ να παραμείνει ως έχει σήμερα δηλαδή 201 μέλη. Σημειώνεται ότι το μέλος της ΠΓ Πάνος Λάμπρου επιχειρηματολογώντας κατά της μείωσης των μελών της ΚΕ σημείωσε ότι αν μειωθούν τα μέλη και δεδομένης της ποσόστωσης για τα κυβερνητικά στελέχη τη πλειονότητας της ΚΕ θα καταλάβουν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη παραμερίζοντας τα κομματικά στελέχη.

    Επίσης το στέλεχος του κόμματος Άλκης Ρήγος πρότεινε η ΚΕ να έχει 101 μέλη.

Στη σχετική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε η πρόταση η νέα ΚΕ να έχει 151 μέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, διαφωνία εκδηλώθηκε για την επιμέρους αλλαγή στο καταστατικό που αφορά στην ποσόστωση 25% για τα κυβερνητικά στελέχη. Οι διαδικασίες συνεχίζονται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.