ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

2ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Aπόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα – Επανεξελέγη πρόεδρος με 92,39% (upd)

2ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Aπόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα – Επανεξελέγη πρόεδρος με 92,39% (upd)

Με την απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος με 92,39%, έληξε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο συνέδρων 2.926, ψήφισαν 2.758 από τα οποία έλαβαν:

Αλέξης Τσίπρας: 2.548  

Λευκά: 176

Άκυρα: 34

Αργά τη νύχτα αναμένονται τα αποτελέσματα για την κεντρική επιτροπή η οποία θα αριθμεί 151 μέλη και για την εκπροσώπηση των διαφόρων τάσεων και ομάδων σε αυτή εκτυλίχθηκε έντονο παρασκήνιο σε συγκρούσεις καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Ωστόσο για πρώτη φορά διατυπώθηκε έντονη κριτική και γκρίνια από τάσεις και συνέδρους που δεν είδαν με καλό μάτι πολλές από τις επιλογές της κυβέρνησης.

Η επανεκλογή Τσίπρα είναι δεδομένη καθώς ούτε επί της ουσίας αμφισβητήθηκε η ηγεσία του, ούτε επί τις διαδικασίας, αφού κανείς δεν έβαλε υποψηφιότητα κόντρα στη δική του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του την «εσωκομματική γκρίνια» τόσο για να κρατήσει τις απαραίτητες εσωκομματικές ισορροπίες ενόψει ανασχηματισμού -τον οποίο πάντως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απομάκρυνε χρονικά – όσο και για τις αποφάσεις του περί διεύρυνσης του κόμματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία στελέχη διεμήνυσαν ότι δεν θέλουν να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πασοκογενές κόμμα.

Τα ποσοστά Τσίπρα στο προηγούμενο συνέδριο

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο συνέδριο του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 74% ενώ το 2008 είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΝ με ποσοστό 70%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο 1ο Συνέδριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, ο Τσίπρας είχε απέναντί του και άλλους δύο ανθυποψηφίους ενώ η αποχή είχε κινηθεί στο 20%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.