ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Τα προβλήματα της κυβέρνησης δεν λύνονται με ανασχηματισμούς» λέει ο Γ. Κυρίτσης

«Τα προβλήματα της κυβέρνησης δεν λύνονται με ανασχηματισμούς» λέει ο Γ. Κυρίτσης

Κάποια στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ υπέδειξαν στον πρωθυπουργό ποια πρόσωπα πρέπει να αξιοποιήσει στον ανασχηματισμό και έβαλαν όρους. Ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός δεν χρειάζεται καθόλου στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση προχωρά και δεν έχει ζητήματα αλλαγής σε πρόσωπα» δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Δεν είμαι της άποψης ότι τα ζητήματα της κυβέρνησης λύνονται με ανασχηματισμούς», ανέφερε ο κ. Κυρίτσης, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα λύνονται στη βάση των πολιτικών αποφάσεων και των σχεδίων».

«Προβλήματα τα οποία λύνονται με αντικατάσταση ενός προσώπου, είναι προβλήματα τα οποία έχουν οργανωθεί σε προσωπική βάση. Και δεν νομίζω ότι αυτήν την στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα σε προσωπική βάση», επισήμανε.

Σημείωσε ακόμη ότι είναι θεμιτό να δηλώνουν τις προθέσεις τους οι κ. Φίλης και Σκουρλέτης. «Είναι απόλυτα θεμιτό για έναν υπουργό να λέει ‘εγώ θέλω να μείνω ή να φύγω» ανέφερε, προσθέτοντας ότι και οι δύο υπουργοί «πρέπει να μείνουν στη θέση τους».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε πως εάν η Ε.Ε. έκανε τα μισά από όσα έπρεπε να κάνει, η κατάσταση δεν θα ήταν αυτή την οποία βλέπουμε σήμερα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60.000 ανθρώπους. Τους μισούς να είχαν ξεκινήσει να παίρνουν, είναι προφανές ότι η κατάσταση στη χώρα θα ήταν τελείως διαφορετική», εκτίμησε.

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη χώρα μας ο κ. Κυρίτσης απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν η επίσκεψη Ομπάμα «θα μπορούσε να τουμπάρει αυτό το σκηνικό (του προσφυγικού)», αλλά ενδεχομένως θα μπορούσε «να πιέσει και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι αρκετά ευεπίφορες στις προτιμήσεις και στα γούστα των Αμερικάνων, να δουν την κατάσταση πιο ψύχραιμα και να μην βρίσκονται σε ξενοφοβικό παροξυσμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος για το θέμα απομάκρυνσης του Στ. Καπάκου από την ΕΡΤ είπε ότι δεν του έκανε «καθόλου καλή εντύπωση». «Τον θεωρώ εξαιρετικό δημοσιογράφο, θεωρώ ότι οπουδήποτε έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, οπότε δεν συμφωνώ με το γεγονός, ότι δεν θα είναι αυτός ο διευθυντής ειδήσεων (της ΕΡΤ)», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.