ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σ. Φάμελλος: «Είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς στο οποίο να μην υπάρχουν κανόνες»

Σ. Φάμελλος: «Είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς στο οποίο να μην υπάρχουν κανόνες»

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, δήλωσε ότι «δεν καθυστερούμε ούτε δευτερόλεπτο μετά την απόφαση του ΣτΕ».

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου να μην υπάρξει κανένα χρονικό διάστημα στο οποίο η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών να είναι εκτός συνταγματικού και εκτός νομοθετικού πλαισίου. «Θα ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα της αδειοδότησης λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε. Πάντως, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση περί αντισυνταγματικότητας του συνόλου του νόμου, υπάρχει μόνο για το άρθρο 2.

«Οι προδιαγραφές σχετικά με το πλήθος των εργαζομένων, με τον εξοπλισμό και τον πλουραλισμό του προγράμματος παραμένουν. Με αυτές λοιπόν τις προδιαγραφές θα δοθούν προσωρινές άδειες χωρίς να υπάρχει ένα κλειστό καρτέλ, χωρίς δηλαδή να υπάρχει περιορισμός αλλά πραγματικά με ελεύθερη βούληση των επιχειρηματιών να καταθέσουν το ποσό για την προσωρινή άδεια και να έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επισήμανε πως το αρνητικό στοιχείο είναι ότι καθυστερεί την εφαρμογή νόμιμων κανόνων και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ωστόσο είπε ότι υπάρχει και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2010 που, όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος, «έλεγε ότι πρέπει να δοθούν άδειες γιατί είναι αντισυνταγματικό να μην υπάρχουν άδειες». Το θετικό κατά τη γνώμη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν το σκεπτικό του στηρίζεται στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δίνει και μια εντολή ταυτόχρονα να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

«Συμφωνούμε λοιπόν εδώ εμείς με το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν αυτό είναι το σκεπτικό του, ότι εκτός από την αναστολή και την καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου, λέει ταυτόχρονα συγκροτήστε ΕΣΡ. Δεν νομίζω τώρα ότι υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη ΝΔ να συνεχίσει να εκβιάζει και να μην συναινεί στη συγκρότηση ΕΣΡ» πρόσθεσε.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της ΝΔ ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη απάντησε: «είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς στο οποίο να μην υπάρχουν κανόνες, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και προφανώς κάποιες οικογένειες να νέμονται τις καρέκλες της εξουσίας και να πληρώνουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι για να διοικούν κάποιοι ένα σταθερό κλειστό σύστημα εξουσίας. Αυτό έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να γίνει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.