Προσβητικό δημοσίευμα της «Αυγής» υβρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως «ιερή αγελάδα» και «μεταλλαγμένο»

Προσβητικό δημοσίευμα της «Αυγής» υβρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως «ιερή αγελάδα» και «μεταλλαγμένο»

Με ένα πρωτοφανώς υβριστικό και προσβλητικό δημοσίευμα, συνεχίζει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» το μέτωπο που έχει ανοίξει με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Σε δύο σημερινά άρθρα της, που συνεχίζουν στο ίδιο αντικληρικαλιστικό ύφος και καταφέρονται εναντίον του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, χρησιμοποιούνται χαρακτηρίσμοί, όπως “αγελάδα” και “μεταλλαγμένος”.

Σε άρθρο της με τίτλο «Ιερές αγελάδες», στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι εκβίασε τον πρωθυπουργό για την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζοντάς τον «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς».

«Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής “ακροδεξιάς” (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την “πνευματική” του Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Αμβρόσιου.

Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι.

Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον», αναφέρει ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων.  

Στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος του άρθρου του Θανάση Καρτερού «ο Φίλης και οι φιλικοί» όπου αναφέρεται ότι η αποπομπή Φίλη ήρθε μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου».

Χαρακτηρίζει δε την επίθεση Ιερώνυμου στον Νίκο Φίλη, μέσω της συνέντευξης στον ΣΚΑΙ, «αήθη, προσβλητική, σκοταδιστική και εκβιαστική».

«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία», αναφέρει. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος της «Αυγής» σημειώνει: «Ο Τσίπρας με ανοιχτά μέτωπα της διαπλοκής, του προσφυγικού, του χρέους, της αξιολόγησης, βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχάντ στο σύνολο της κυβέρνησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.